Friss hírek

Kubica: Éjszakákat sírtam át…

Robert Kubica élete legnagyobb eredményének tartja, hogy súlyos ralibalesete után 2019-ben visszatérhetett a Forma-1-be.

A lengyel versenyző még 2011 februárjában szenvedett súlyos balesetet, mely derékba törte autóversenyzői pályafutását – habár sokak szerint Kubicára nagy jövő várt a száguldó cirkuszban.

A pilóta súlyos sérüléseket szenvedett, és évekig tartott, mire felépült annyira, hogy újra autóversenyeken álljon rajthoz – a Forma-1-es visszatérés viszont még ekkor is nagyon távolinak tűnt.

Kubica végül 2017-ben vett részt először F1-es teszten a Renault-val, 2018-ban pedig a Williams fejlesztőversenyzője lett. A brit kiscsapattal végül idén térhetett vissza a rajtrácsra, bár jó eredményekért nem harcolhatott. Kubica így az idei szezont követően távozott a mezőnyből.

A rutinos pilóta nemrég beszélt arról, nemcsak fizikai, hanem lelki sebeket is ejtett rajta az a bizonyos ralibalesetet, és nehéz volt felállnia a padlóról.

„Voltak éjszakák, melyeket átsírtam” – vallotta be a 35 esztendős versenyző a minap egy TV-interjúban. „20 évnyi szenvedély és munka változott meg egy másodperc alatt.”

„Akárcsak fizikailag, mentálisan is össze kellett szednem magam. A fordulópont az volt, amikor nem kellett azon gondolkodnom, hogy hogyan csináljak valamit, de örültem, hogy képes vagyok rá.”

Kubica várhatóan a német túraautó-bajnokságban (DTM) folytatja jövőre, emellett pedig a hírek szerint a Racing Point F1-es csapatának fejlesztőversenyzője lehet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!