Kubica magát okolja az elvesztett pole miatt

Robert Kubica úgy gondolja, hogy könnyedén megszerezhette volna pályafutása első pole pozícióját a Forma-1-ben, ha nem hibázik utolsó gyorskörén, mikor kis híján falnak csapta autóját a tizenkettes kanyarban.

Robert Kubica úgy gondolja, hogy könnyedén megszerezhette volna pályafutása első pole pozícióját a Forma-1-ben, ha nem hibázik utolsó gyorskörén, mikor kis híján falnak csapta autóját a tizenkettes kanyarban.

A BMW Sauber lengyel versenyzője, aki Forma-1-es pályafutása eddigi legjobb rajtpozícióját érte el, utolsó gyorskörén túlságosan keményen támadta meg a tizenkettes kanyart, ahol kicsúszott a pályát szegélyező fűre, és csak lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy nem történt baj.

“Igen. Hibáztam a tizenkettes kanyarban, mikor kihajtottam a fűre. Ott jó pár tizedet eldobtam. Kockáztattam, mert tudtam, hogy jól kell szerepelnünk az időmérőn. Talán túlságosan is sokat kockáztattam, hiszen emiatt nem tudtam Lewis előtt maradni” – mondta Kubica.

A BMW Sauber duója fantasztikusan teljesített a mai kvalifikációs tréningen, ahol mindketten az első ötben végeztek, ami alátámasztja a csapat vezetője, Mario Theissen teóriáját, miszerint – a kezdeti nehézségek ellenére – továbbra is a BMW a harmadik legerősebb csapat a mezőnyben.

Bár Kubica elégedetten nyilatkozott az időmérő után, bevallotta, továbbra sem könnyű megtalálni a helyes beállításokat az új autóval.

“A Münchenben és a Hinwilben lévő főhadiszállásunkon kiváló munkát végeztek a szakemberek, nagyon keményen dolgoztunk, hogy itt lehessünk, ezért köszönet jár nekik” – magyarázta a lengyel versenyző.

“Voltak problémáink pénteken. Az idei autó egyensúlyát nagyon nehéz belőni, különösen mikor szeles a pálya, azonban remek munkát végeztünk, és bízunk benne, hogy a versenyen is jók leszünk.”

Kubica azt is elárulta, hogy az elektronikus fékrásegítés betiltásával, sokkal jobb lett az autó egyensúlya.

“Sokkal stabilabb az autó a fékzónákban, ami azt jelenti, hogy talán a tavalyi évben vesztettünk valamit emiatt. Azonban már nem használhatjuk a rendszert, és csakis a jövőre összpontosítunk. Úgy érezzük, jó formában vagyunk” – tette hozzá a lengyel pilóta.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS