Kubica: Nem zárhatom ki az F1-es visszatérést - F1VILÁG.HU

Kubica: Nem zárhatom ki az F1-es visszatérést

HIRDETÉS
Robert Kubica azt mondja, jó eséllyel a 2019-es Abu Dhabi Nagydíj volt pályafutása utolsó Forma-1-es versenye, ám mégis kínálkozhat számára lehetőség arra, hogy újra versenyezzen a száguldó cirkuszban.
Robert Kubica (POL) Williams Racing.
Japanese Grand Prix, Friday 11th October 2019. Suzuka, Japan.

A 35 esztendős versenyző idén a Williams színeiben tért vissza a száguldó cirkuszba, és bár szerzett 1 pontot, az időmérőkön kivétel nélkül alulmaradt újonc csapattársával, George Russell-lel szemben.

Kubica a szezon végén távozott a Williamstől, helyét Nicholas Latifi vette át.

A hírek szerint a lengyel jövőre a Racing Point fejlesztőversenyzője lehet, emellett pedig a német túraautó-bajnokságban (DTM) versenyezhet a BMW színeiben.

Kubica természetesen reálisan látja a Forma-1-es visszatéréssel kapcsolatos esélyeit, ugyanakkor azt mondja, ha rendszeresen tiszteletét teszi a paddockban, azt sem lehet kizárni, hogy egy napon újra lehetőséget kap.

„Az életben soha nem lehet tudni” – mondta Kubica.

„Természetesen, ha a jövőben nem leszek ott a paddockban, akkor nagyon halovány esélyem lesz arra, hogy ismét az F1-ben versenyezzek. Ha viszont ott lehetek a paddockban, akkor minden megtörténhet.”

„Két lábbal a földön járok, és ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor sokkal nagyobb az esélye annak, hogy ez volt az utolsó versenyem. Ez a realista megközelítés.”

Kubica F1-es pályafutását 2011-ben egy szörnyű ralibaleset törte derékba, a történtek pedig megtanították arra, hogy kevés befolyással lehet F1-gyel kapcsolatos jövőjére.

„Nem én kontrollálom a dolgot. Lehet esély a visszatérésre, de az is lehet, hogy nem lesz. Azt gondolom, az elmúlt 10 évben megtanultam egy nagy lekét. Még ha látszólag minden az irányításod alatt van… korábban ugyanis 3 évre szóló szerződésem volt, és aztán a kórházban kötöttem ki, a fél testem megsérült, és majdnem otthagytam a fogam.”

Hirdetés

„Remélhetőleg ezúttal másképp lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!