Kubica szerint gyorsulnia kell a BMW-nek - F1VILÁG.HU

Kubica szerint gyorsulnia kell a BMW-nek

HIRDETÉS

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica úgy gondolja, hogy csapatának javítania kell sebességén, hogy már az idei évben harcba tudjon szállni a győzelemért.

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica úgy gondolja, hogy csapatának javítania kell sebességén, hogy már az idei évben harcba tudjon szállni a győzelemért.

A német-svájci alakulat számára kiválóan kezdődött az idei szezon, ugyanis egy héttel azután, hogy Nick Heidfeld megszerezte a második helyet a szezonnyitón Melbourne-ben, csapattársa, Robert Kubica is felállhatott a dobogó második fokára a Maláj Nagydíjon, mellyel egyértelművé vált, hogy a BMW lesz a Ferrari és a McLaren legnagyobb ellenfele a 2008-as idényben.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen folyamatosan azt hangoztatja, csapata elsődleges célja, hogy már idén megszerezze első futamgyőzelmét a Forma-1-ben. Kubica azonban úgy érzi, ehhez javítaniuk kell autóik sebességén.

“Úgy gondolom, hogy csak akkor győzhetsz, ha te vagy a leggyorsabb. Az első két versenyen ugyan közel voltunk ellenfeleinkhez, azonban nem volt meg a megfelelő sebességünk a győzelemhez” – mondta Kubica Bahreinben.

“Természetesen mások hibáját kihasználva vagy szerencsével is lehet győzelmet aratni, azonban célunk az, hogy saját erőnkből álljunk fel a dobogó legmagasabb fokára. Éppen ezért nekünk kell lenni a leggyorsabbnak. Bízom benne, hogy egy nap ezt is elérhetjük majd.”

A lengyel versenyző azt is elmondta, hogy véleménye szerint csapata tovább faraghat lemaradásán, amint Európába érkezik a száguldó cirkusz.

“Mikor megérkezünk Barcelonába, minden sokkal szorosabb lesz, hiszen mindenki jól ismeri a spanyol pályát. Sokkal könnyebben ki tudjuk majd hozni autóinkból a maximumot a katalán ringen. Jóval könnyebben be lehet majd állítani az autók egyensúlyát, így a különbségek eltörpülhetnek. Mindenki új elemekkel készül a versenyre, így azt követően többet tudunk majd mondani.”

Annak ellenére, hogy elégedett csapata teljesítményével, Kubica bevallotta, nem a BMW volt a második legerősebb alakulat az első két versenyen, mindössze riválisaik botlását kihasználva tudtak a második helyen végezni – kétszer.

“Ausztráliában azért voltunk a második helyen, mert a Ferrarinak problémái voltak, és egyik versenyzőjük sem fejezte be a futamot” – magyarázta Kubica. “Azonban sokkal erősebbek voltak nálunk. Malajziában pedig a McLaren rajtbüntetése miatt kerültünk előnybe, bár a futamon közel azonos volt autóink teljesítménye.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!