Kubica visszajelzései után bizakodó a Williams - F1VILÁG.HU

Kubica visszajelzései után bizakodó a Williams

HIRDETÉS
A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe szerint Robert Kubica visszajelzései arra engednek következtetni, hogy a csapat „óriási előrelépéseket” tett Forma-1-es versenyautójával tavaly óta
Fotó: Williams

A brit istálló 2018-as, FW41-es modellje igencsak gyengére sikeredett: a Williams az utolsó helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, ám az új, FW42-es modell csak kétnapos késéssel tudott debütálni Barcelonában.

A csapat végül hat napot tesztelt a katalán fővárosban, Paddy Lowe technikai igazgatója pedig azt mondja, Robert Kubica visszajelzései alapján egyértelmű a fejlődés.

„Robertnek sokkal több tapasztalata van a tavalyi autóval, mint George-nak [Russell], aki csak egy keveset körözött vele” – mondta a szakember.

„Robert itt elég sokat dolgozott a régi autóval, és nagyon biztató megnyilvánulásai voltak. Úgy érzi, óriási előrelépéseket tettünk a platformmal.”

„Az autó szerinte sokkal jobban vezethető, sokkal jobban lehet dolgozni vele versenyzőként. Kontrollálni lehet a gumikezelést, az egyensúlyt és a tempót – ezt a tavalyi autóról nem lehetett elmondani.”

„Ez pedig igazán biztató.”

Lowe elismerte, természetesen nehéz még pontos képet kapni az autó teljesítményével kapcsolatban, ám a céljuk az volt, hogy egy olyan versenygéppel álljanak elő, mely sokkal jobb alapokkal rendelkezik ahhoz, hogy tovább fejlődjenek.

A szakember szerint nagyon fontos lesz az, hogy a legtöbbet hozzák ki a Pirelli abroncsaiból, melyek „az egyik legnehezebb területet jelentik minden csapat számára” a teljesítmény szempontjából.

Maga Robert Kubica egyébként a napokban igencsak csalódottan nyilatkozott: a lengyel versenyző úgy érzi, alig tudtak felkészülni a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjra.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!