Friss hírek

Latifi: Elnézést, hogy beleavatkoztam!

Nicholas Latifi, a Williams versenyzője kulcsszerepet játszott a 2021-es F1-es világbajnoki küzdelem döntő versenyén, az Abu Dhabi Nagydíjon: a kanadai pilótának természetesen nem állt szándékában beleszólni a vb-küzdelembe.

Öt körrel az Abu Dhabi Nagydíj leintése előtt Latifi falhoz csapta a Williams versenygépét, ami biztonsági autós periódust eredményezett: ekkor a 2. helyen haladó Max Verstappen bokszba hajtott lágy abroncsokért, Lewis Hamilton viszont kint maradt a pályán. 

A versenyt az utolsó körre újraindították, amikor is Verstappen a friss abroncsokkal megelőzte Hamiltont. 

Hirdetés
 

„Soha nem állt szándékomban, és csak elnézést tudok kérni amiatt, hogy beavatkoztam és megnyitottam ezt a lehetőséget” – nyilatkozta Latifi a futam után. „Egyszerűen elkövettem egy hibát.”

Az incidens előtt Latifi Mick Schumacherrel csatázott, és a kanadai elárulta, közvetve ez a csata okozta a vesztét. 

„Problémáink voltak azzal, hogy megelőzzük őt. Kicsit leszorított a pályáról, de ez a versenyzés része. De ezáltal a gumijaim koszosak lettek, pontosan ott, ahol mindkét Forma-2-es baleset történt” – utalt Latifi a délelőtti Forma-2-es versenyre. 

„Számomra az egész hétvége nehézkes volt. És aztán koszos gumikkal, turbulens levegőben vétettem egy hibát” – folytatta. 

„Addig semmit nem tudtam arról, hogy mi a helyzet az élen. Természetesen soha nem volt szándékomban beavatkozni, de vétettem egy hibát és a saját versenyemet is tönkretettem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!