Latifi is megkapja a Williams új fejlesztéseit hétvégén - F1VILÁG.HU

Latifi is megkapja a Williams új fejlesztéseit hétvégén

HIRDETÉS
A hétvégi Francia Nagydíjon Nicholas Latifi is megkapja a Williams Forma-1-es csapatának legújabb fejlesztéseit azt követően, hogy a legutóbbi két versenyen csupán Alex Albon versenyezhetett az újításokkal.
Alexander Albon (THA) Williams Racing FW44.
Austrian Grand Prix, Saturday 9th July 2022. Spielberg, Austria.

A grove-i gárda a Brit Nagydíjon vetette be első jelentősebb fejlesztési csomagját, mivel azonban csak egy garnitúra készült el belőle, nem kaphatta meg azt mindkét versenyző. A Williamsnél úgy döntöttek, a tabellán előkelőbb helyet elfoglaló Albon dolgozhat az új csomaggal, az ifjú pilótának azonban nem volt szerencséje, a silverstone-i futamon ugyanis már a nyitókörben kiesett a rajtbaleset következtében.

Albon aztán a szűk két héttel ezelőtti Osztrák Nagydíjon tovább tesztelhette a csomagot, ezen a hétvégén, Franciaországban pedig már csapattársa, Nicholas Latifi is megkapja azt.

„Nagyon izgatottan várom Franciaországot, mert ez lesz az első verseny, ahol már a továbbfejlesztett csomaggal versenyezhetek” – mondta a kanadai. „Alex autója kapcsán láttunk pozitív jeleket, szóval várom már, hogy én is megízleljem. Remélhetőleg megkapjuk tőle azt a kis extra tempót, ami hiányzott, és sokkal inkább harcban lehetünk. Várom, hogy tovább folytassuk az autó fejlesztését, és remélhetőleg hasznos adatokat tudunk gyűjteni a folytatásban.”

Az istálló teljesítményért felelős vezetője, Dave Robson abban bízik, a Francia Nagydíjra jósolt meleg segíteni fogja a csapatot abban, hogy a lehető legtöbbet tanuljanak az autóról.

„Miután Alex autóján bevezettünk néhány új alkatrészt a legutóbbi pár futamon, most abban a helyzetben vagyunk, hogy mindkét autóra felkerülhetnek ezek a fejlesztések” – mondta. „Bár a silverstone-i időjárás, valamint az ausztriai sprintfutamos formátum nem volt ideális a tesztelésre, elegendő biztató visszajelzést kaptunk ahhoz, hogy magabiztosak legyünk az előrelépéseket illetően.”

„Mivel az időjárás valószínűleg meleg, száraz és stabil lesz ezen a hétvégén, arra használjuk majd a pénteki edzésnapot, hogy Nicky gyorsan felvegye a tempót az új elemekkel, és persze folytatjuk annak megértését, hogyan hozzuk ki a legjobb teljesítményt az új csomagból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!