Friss hírek

Latifi szerint az autója nem képes Albon szintjét hozni

A Williams sereghajtó Forma-1-es pilótája frusztrációját fejezte ki az idei eredményei kapcsán. Elismerte, hogy nem vezet olyan magabiztosan, mint Albon, de szerinte a lemaradásáról nem csak ez tehet.

Nehéz évet teljesít a Williams F1-es istállójánál Nicholas Latifi, akinek teljesítménye az idei első kilenc futam alapján alaposan elmarad a tartalékos szerepből visszahívott Alex Albonétól. Legjobb eredménye egy Miamiban megszerzett 14. pozíció, így Mick Schumacher mellett ő a másik versenyző a mezőnyben, aki nulla ponttal áll a világbajnoki tabellán. A legutóbbi, Kanadai Nagydíjat a 16. helyen zárta, és elmondása szerint szinte semmi élvezetes nem történt vele a versenyen.

„Rögtön az elejétől kezdve nagy volt a tempóbeli hátrányunk” – árulta el. „Alacsony és magas üzemanyagszint, gumikímélés és a gumik megfelelő tartományban tartása esetén is túlságosan le vagyunk maradva. A kéthetes szünetet arra kell használnunk, hogy ezt megértsük. Szerintem valamilyen fundamentális dologról van szó. Nincs olyan helyzet a pályán, amikor azt érzem, hogy versenyképes vagyok. Még akkor sem, ha a többiek nem nyomják. Silverstone-ba megpróbálok tiszta lappal érkezni, és onnan építkezni.”

Hirdetés
 

Latifi elismerte, hogy az Albonhoz mért lemaradása  a vezetési stílusából fakad, de szerinte ez önmagában nem magyarázza meg azt, miért kap ki rendszeresen a csapattárstól.

„A szezon kezdetén ez is közrejátszott, és talán részben még most is hozzájárul a lemaradáshoz. Ám ettől és a magabiztosságtól eltekintve is hiányzik a tempó. Vannak helyzetek, melyekben azt érzem, hogy az autóm képtelen arra, amit az adatain látok. Ez nem egy kellemes helyzet, de mint mondtam, ezt a két hetet elemzésre szánjuk” – tette hozzá a kanadai.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!