Leclerc elismerte, nem védekezett elég keményen Piastri ellen - F1VILÁG.HU

Leclerc elismerte, nem védekezett elég keményen Piastri ellen

HIRDETÉS
Charles Leclerc a pole-pozícióból rajtolva kapott ki Oscar Piastritól az F1-es Azeri Nagydíjon, amelyen érzése szerint keményebben kellett volna védenie a vezető pozícióját.

Csalódottan értékelte saját versenyét Charles Leclerc, aki a tegnapi 0,3 másodperces időmérős fölényét követően az Azeri Nagydíj legnagyobb esélyeseként állt rajthoz Baku utcáin. A Ferrari pilótája a verseny első harmadában stabilan őrizte vezető pozícióját, a kerékcseréjét követően azonban eltűnt a közel 6 másodperces előnye Piastrival szemben, aki a célegyenes végén könyörtelenül kifékezte őt, és a leintésig őrizte a pozíciót. Leclerc úgy érzi, sok múlt azon, hogy szerinte az autója nem kezelte elég jól a kemény keverékű abroncsokat.

„Közepeseken versenyképesek voltunk, az autót jónak éreztem, de sajnos pénteken én egyáltalán nem teszteltem nagy üzemanyag-terhelés mellett, és olyan beállításokat választottam, amikkel versenytávon talán kissé nehezebb dolgom volt. Különösen a kemény keverékekkel volt nehéz, a vége felé egy-két kanyarban úgy éreztem, neki fogok menni a falnak” – magyarázta Leclerc, aki megdicsérte Piastri teljesítményét, azt viszont sajnálattal vette tudomásul, hogy mögötte Carlos Sainz és Sergio Perez a harmadik helyért csatázva a falban végezte.

„A McLaren és Oscar nagyszerű munkát végzett. Azért óriási kár, hogy Carlos és Checo a falban végezte, de remélhetőleg mindenki jól van. Nyilván ez nem egy jó nap a csapat számára.”

„Szerintem a McLaren valamivel kisebb leszorítóerővel ment, mert az egyenesekben nagyon gyorsak voltak, a kanyarokban viszont kissé felén billent a mérleg nyelve. Amikor megelőzött, azt gondoltam, hogy csak nyugodtnak kell maradnom, vissza fogom őt előzni, de ennél sokkal nehezebb feladat lett belőle. Az egyenesben nem tudtam olyan közel kerülni, mint akartam. A versenyünk azonban ott ment el, hogy nem védekeztem ellene annyira, amennyire kellett volna. Néha követünk el hibákat, tanulni fogok belőle” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!