Friss hírek

Leclerc: Ez nem meglepetés, ez a valóság

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője szerint teljesen reális az az eredmény, amit a 70. évforduló Nagydíjának időmérő edzésén elért – vagyis a 8. helynél nem tudott volna jobban teljesíteni.

A Ferrarik számára egyáltalán nem volt pozitív nap a szombati: Leclerc a 8., Sebastian Vettel pedig a 12. rajthelyet szerezte meg az időmérő edzésen (végül Esteban Ocon büntetése miatt a 11. pozícióból indulhat majd). 

A monacói elmondta, sokkal nehezebb volt az autó kezelhetősége, mint múlt héten – a Ferrari alacsonyabb leszorítóerős csomagot hozott magával a hétvégére, ami nem könnyíti meg az abroncsok óvását, ám a monacói szerint a magasabb leszorítóerő sem segített volna rajtuk, hiszen akkor túl lassúak lettek volna az egyenesben. 

„Hogy meglepetés-e? Nem” – mondta Leclerc a szombati eredményről. „Úgy gondolom, hogy ez egy kicsit reálisabb kép számunkra, hogy őszinte legyek. Sokkal jobban küszködtünk, mint múlt héten, különösen a lágy gumikkal.”

„Agresszívebbnek tűntünk velük, és nem sikerült befejezni a teljes kört a Q3-ban a lágy gumikkal. Elég sokat veszítenek a teljesítményükből az utolsó szektorban. Elég sok köridőt veszítettem ott, nem sok mindent tehetünk most. Ez ilyen.”

A holnapi egy nagyon nehéz verseny lesz. Nehéz volt befejezni az időmérős kört is, és nagyon nehéz lesz tartani a tempót a többiekkel a versenyen. De optimisták vagyunk. Megpróbálom a tőlem telhető legjobbat nyújtani, és meglátjuk, hol végzünk.”

„Úgy gondolom, lesznek pilóták, akik kockáztatnak, és megpróbálnak egykiállásos taktikával menni, míg mások kettővel. Nem mondhatom meg, milyen stratégiát fogunk választani, de kielemeztük az adatokat, é s biztosak vagyunk benne, hogy melyik lesz az, amit alkalmazunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!