Leclerc figyelmeztette a riválisokat: A bajnoki címet célozzuk meg! - F1VILÁG.HU

Leclerc figyelmeztette a riválisokat: A bajnoki címet célozzuk meg!

HIRDETÉS
Charles Leclerc figyelmeztette a Ferrari riválisait, hogy a csapat „a világbajnoki címet célozza meg”, miután la monacói lenyűgöző győzelmet aratott az Amerikai Nagydíjon.

Leclerc domináns teljesítménnyel nyert az austini versenypályán, olyan tempót diktálva, amelyről a Ferrari a futam előtt „csak álmodni mert”. A fiatal pilóta már a rajt után átvette a vezetést, miután a 4. helyről Carlos Sainzot, valamint az elsőségért küzdő Lando Norrist és Max Verstappent is maga mögé utasította.

Miután átvette a vezetést, Leclerc gyorsan elszakadt az üldözőktől, és végül több másodperces előnnyel ért célba Sainz előtt, így a Ferrari kettős győzelmet aratott az Egyesült Államokban.

„Nagyon-nagyon boldog vagyok” – mondta Leclerc a leintést követően. „Eddig nem volt könnyű hétvégénk. Kicsit küszködtem az autóval, de biztos voltam benne, hogy a versenyen jobb lesz az érzés, és így is lett. Ezt már szombaton is láttuk a sprintversenyen.”

„Kicsit tartottunk attól, hogy a többiek ma sokkal jobbak lesznek, de még mindig mi voltunk fölényben. Nagyon elégedett vagyok a mai nappal, kettős győzelem a csapatnak, ennél jobbról nem is álmodhattunk volna.”

Leclerc hozzátette: „Még mindig a világbajnoki cím a célunk, hosszú út áll előttünk, de ez jó kezdet ehhez a tripla fordulóhoz.”

A kettős győzelemnek köszönhetően a Ferrari 8 pontra megközelítette a Red Bullt a konstruktőri tabellán, míg a McLarentől 48 ponttal van lemaradva az olasz csapat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc figyelmeztette a riválisokat: A bajnoki címet célozzuk meg!
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!