Leclerc Laudára emlékezteti a Ferrari volt elnökét - F1VILÁG.HU

Leclerc Laudára emlékezteti a Ferrari volt elnökét

HIRDETÉS
Niki Laudára emlékezteti a Ferrari korábbi elnökét, Luca di Montezemolót az olasz istálló ifjú titánja, Charles Leclerc.
SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIUM - SEPTEMBER 01: Charles Leclerc, Ferrari, celebrates victory in parc ferme during the Belgian GP at Spa-Francorchamps on September 01, 2019 in Spa-Francorchamps, Belgium. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A monacói versenyző a múlt hétvégi Belga Nagydíjon első Forma-1-es győzelmét szerezte.

A Ferrari egykori elnöke, Luca di Montezemolo azt mondja, nem pazar teljesítménye, sokkal inkább Leclerc hibákra való reagálása az, ami lenyűgözte őt.

„Charles már tavaly, egy nem igazán versenyképes autóval is képes volt arra, hogy gyors legyen, anélkül, hogy hibákat követett volna el.  A Ferrarinál nyilván más a helyzet, de nagyon keveset hibázik” – mondta az olasz szakember.

„És akárcsak Niki [Lauda] az elején, őt is csak az érdekli, hogy miért hibázott, és hogyan ne ismételje meg azt. Szóval azt gondolom, ő egy nagyon intelligens és gyors versenyző. Nemcsak egy körön, hanem a versenytávon is, ahogy láthatjuk.”

„Azt gondolom, a legjobb példája lehet az új generációs versenyzőknek, ami nagyon fontos az F1 számára.”

Di Montezemolo mindazonáltal azt mondja, Vettelt sem szabad még kinevezni másodhegedűsnek, hiszen minden tudása megvan ahhoz, hogy visszavágjon.

„Sebastian elengedhetetlen volt a győzelemhez. Nélküle nagyon nehéz lett volna Charles-nak megnyerni a futamot, hiszen Sebastian pár körig fel tudta tartani Lewist.”

„Számomra Sebastian még mindig nagyon-nagyon jó. Szóval ez a versenyzőpáros igazán kiváló. Meggyőződésem, hogy mindene megvan ahhoz, hogy visszavágjon. És remélem, vissza is fog nagyon hamar – néhány napon belül!”

Arra a kérdésre, hogy a belgiumi hétvége után Leclerc-e a Ferrari vezére, Vettel pedig be kell, hogy álljon vízhordónak, di Montezemolo így felelt: „Vettel nem másodhegedűs.”

Hirdetés

„Vettel első számú, Leclerc pedig abban a folyamatban tart, hogy első számú legyen. Szóval jó, hogy van két első számú versenyzője a Ferrarinak.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!