Leclerc: Nem Monaco volt a fordulópont, az már korábban elérkezett - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nem Monaco volt a fordulópont, az már korábban elérkezett

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, nem érzi úgy, hogy a hétvégi Monacói Nagydíjon aratott győzelem fordulópont lett volna a bajnoki küzdelmek szempontjából, hiszen véleménye szerint az igazi fordulópont már versenyekkel ezelőtt megtörtént számára.

A monacói pilóta számára nem indult könnyen az idény, különösen az időmérőkön küszködött, ezen azonban sikerült változtatnia az elmúlt hetekben. Monacóban pedig egy parádés kvalifikáció után szerzett magabiztos győzelmet hazai környezetben, mellyel kapcsolatban a leintés után azt mondta, ez volt F1-es pályafutása legédesebb diadala.

„Úgy érzem, hogy a szezon fordulópontja már néhány versennyel ezelőtt megtörtént” — mondta Leclerc a monacói győzelem után. „Az utóbbi néhány versenyen nem volt meg a megfelelő autónk ahhoz, hogy nyerjünk. Azonban itt megvolt, és tudtam, hogy ezt a lehetőséget meg kell ragadni, amit meg is tettem. Ebben nagyon jó munkát végeztünk.”

„Az idény elején volt két időmérő, ahol küszködtem, de azóta dolgoztam az időmérős tempómon, és azóta rendkívül elégedett vagyok azzal, amit csinálunk. Szóval, igen, nagyon elégedett vagyok az eddigiekkel, és remélem, hogy ez sok további győzelmet hoz nekünk. Nem szabad elragadtatnunk magunkat, mert nyilvánvaló, hogy Monaco egy nagyon sajátos pálya, és szerintem ezen a hétvégén nagyon jó autónk volt. Ez nem jelenti azt, hogy ez így marad az év végéig, de visszatekintve az idény első néhány versenyére, szerintem remek munkát végeztünk az összes futam maximalizálásával.”

Arra a felvetésre, hogy 31 pontra csökkent a hátránya az egyéni összetettben Max Verstappennel szemben, Leclerc így felelt: „Ó, az 31? Valaki azt mondta nekem, hogy 23, ami miatt izgatott voltam! De a 31 is rendben van. Így is elfogadom, de egy kicsit több, mint amit mondtak. Szóval, igen, rendben van.”

„De most még nem gondolok a bajnokságra, még túl korai. Szerintem az Imolába hozott fejlesztéseinknél még látnunk kell, mennyire működnek jól, és hova visznek minket. A lényeg az összes hétvége maximális kihasználása, és remélhetőleg apránként elérjük a célt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!