Leclerc: Sokkoló a kanadai küszködés - F1VILÁG.HU

Leclerc: Sokkoló a kanadai küszködés

HIRDETÉS
Sokkolónak nevezte a Ferrari kiábrándító monacói formáját az olasz csapat rutinos pilótája, Charles Leclerc, aki egyelőre nem talál magyarázatot arra, miért gyengélkedtek annyira az időmérő edzésen.

Leclerc két héttel ezelőtt, Monte-Carlóban parádés győzelmet szerzett, így a Ferrari nagyon magabiztosan érkezhetett meg Kanadába. A szombati időmérőn viszont a maranellói gárda egész egyszerűen képtelen volt jó eredményekért harcolni: egyik pilótája sem jutott be a Q3-ba, Charles Leclerc a 11., Carlos Sainz pedig a 12. rajtpozíciót szerezte csak meg.

Előbbi versenyző az időmérő után azt mondta, nem értik, hogy miért, de egyszerűen nem volt meg a tempó Montrealban.

„Nos, egyszerűen nem vagyunk elég gyorsak, sajnos ennyi” — mondta a monacói versenyző. „Az utolsó edzésen sehol sem voltunk száraz pályán, mint ahogy az időmérőn sem. Momentán nincs még magyarázatom erre.”

„Már az utolsó szabadedzésen éreztük, hogy valami nincs rendben — azt nem tudtuk, hogy mi, de ugyanez volt a probléma az időmérőn is. Határozottan éreztük, hogy valami rossz, de nem láttunk semmit, amivel gond lenne. A tapadás rendkívül gyenge volt, különösen az első szektorban . És amint ott elkezdesz csúszkálni, az elindít egy lavinát, és egyszerűen képtelen vagy kihozni a teljesítményt az autóból.”

Leclerc hozzátette, a kanadai küszködés sokkoló, különösen azok után, hogy milyen jelentős fejlődést tudtak felmutatni a közelmúltban.

„Nagyon meglepő. Nem számítottam rá, és nyilvánvalóan kiábrándító, de még van egy versenyünk vasárnap. Hiszek abban, hogy a probléma, ami felmerült az időmérőn, egy kicsit más lesz a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Sokkoló a kanadai küszködés
Nem a fejlesztésekkel van baj: Kiderült, mi okozta a Mercedes austini küszködését
A Ferrari-főnök szerint Mexikóban is szoros lesz a csata a győzelemért!
McLaren: A csapatutasításokkal a jövőbeli sikereinket tennénk kockára
Horner azonnali fejlődést vár Pereztől

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!