Leclerc: Sokkoló a kanadai küszködés - F1VILÁG.HU

Leclerc: Sokkoló a kanadai küszködés

HIRDETÉS
Sokkolónak nevezte a Ferrari kiábrándító monacói formáját az olasz csapat rutinos pilótája, Charles Leclerc, aki egyelőre nem talál magyarázatot arra, miért gyengélkedtek annyira az időmérő edzésen.
Charles Leclerc, Ferrari

Leclerc két héttel ezelőtt, Monte-Carlóban parádés győzelmet szerzett, így a Ferrari nagyon magabiztosan érkezhetett meg Kanadába. A szombati időmérőn viszont a maranellói gárda egész egyszerűen képtelen volt jó eredményekért harcolni: egyik pilótája sem jutott be a Q3-ba, Charles Leclerc a 11., Carlos Sainz pedig a 12. rajtpozíciót szerezte csak meg.

Előbbi versenyző az időmérő után azt mondta, nem értik, hogy miért, de egyszerűen nem volt meg a tempó Montrealban.

„Nos, egyszerűen nem vagyunk elég gyorsak, sajnos ennyi” — mondta a monacói versenyző. „Az utolsó edzésen sehol sem voltunk száraz pályán, mint ahogy az időmérőn sem. Momentán nincs még magyarázatom erre.”

„Már az utolsó szabadedzésen éreztük, hogy valami nincs rendben — azt nem tudtuk, hogy mi, de ugyanez volt a probléma az időmérőn is. Határozottan éreztük, hogy valami rossz, de nem láttunk semmit, amivel gond lenne. A tapadás rendkívül gyenge volt, különösen az első szektorban . És amint ott elkezdesz csúszkálni, az elindít egy lavinát, és egyszerűen képtelen vagy kihozni a teljesítményt az autóból.”

Leclerc hozzátette, a kanadai küszködés sokkoló, különösen azok után, hogy milyen jelentős fejlődést tudtak felmutatni a közelmúltban.

„Nagyon meglepő. Nem számítottam rá, és nyilvánvalóan kiábrándító, de még van egy versenyünk vasárnap. Hiszek abban, hogy a probléma, ami felmerült az időmérőn, egy kicsit más lesz a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!