Lehullt a lepel a 2022-es McLarenről - F1VILÁG.HU

Lehullt a lepel a 2022-es McLarenről

HIRDETÉS
Mihamarabb újra a győzelemkért és a világbajnoki címekért szeretne harcolni a Forma-1-ben a McLaren csapata. A wokingi istálló tavaly a 4. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt, pénteken pedig megtartotta új versenyautójának prezentációját is.
MCL36 2022_BAT branded

A McLaren utoljára 2008-ban szerzett egyéni világbajnoki címet a Forma-1-ben Lewis Hamilton révén, a konstruktőri trófeát pedig 1998-ban hódította el utoljára. Az elmúlt évtized különösen nehéznek ígérkezett a patinás angol csapat számára, az elmúlt években azonban – úgy tűnik – visszatértek a győztesek útjára.

Merthogy 2021-ben a McLaren az Olasz Nagydíjon egy kettős győzelmet be tudott zsebelni Daniel Ricciardo vezetésével, Lando Norris pedig egy alkalommal szintén közel került ahhoz, hogy megszerezze első futamgyőzelmét a száguldó cirkuszban. A brit tehetség szentül hisz a McLaren projektjében, ennek ékes bizonyítéka az is, hogy a napokban meghosszabbította szerződését, egészen a 2025-ös idény végéig.

2022-ben új éra köszöntött a Forma-1-re, a technikai szabályok jelentős átalakulása miatt ugyanis a versenyautók teljesen megváltoztak, más filozófia szerint épültek, ami azt jelenti, hogy lehetetlen megmondani, miképp alakulnak majd az erőviszonyok az előttünk álló idényben.

A McLaren pénteken, wokingi központjában, egy nagyszabású rendezvényen rántotta le a leplet 2022-es modelljéről, mely az MCL36-os kódjelet viseli.

„Forma-1-es csapatunk évről évre nagyszerű fejlődést mutat Andreas Seidl csapatfőnökkel, ez az új éra pedig egy igazi lehetőséget kínál az istállónak” – mondta Zak Brown, a McLaren ügyvezetője.

„Izgatottan várom már, hogy Lando és Daniel vezesse az MCL36-ost, és harcba szálljon vele idén. Lando nagyszerű fejlődést mutatott 2021-ben, négy dobogós eredményt is szerzett, Daniel szenzációt monzai győzelme pedig emlékeztette a csapatot arra, hogy milyen is győzni.”

„2022-ben szeretnénk építeni erre a fejlődésre, és szeretnénk még közelebb kerülni az élcsapatokhoz.”

James Key, a McLaren technikai igazgatója hozzátette, „büszkék arra, hogy egy igazi autót” tudtak prezentálni ma.

„Ezt az autót visszük Barcelonába! Igen, elrejtettünk rajta néhány dolgot nyilvánvaló okok miatt, hiszen vannak érzékeny területek, de ezeket látni fogjuk, ha már körözünk az autóval.”

Hirdetés

Az új autóval a McLaren a többi istállóval közösen, február 23-án, Barcelonában kezdi majd meg a felkészülést a 2022-es szezonra, míg az F1-es idény március 20-án startol Bahreinben.

Részletek hamarosan…

Fotógaléria

Videó

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!