Liuzzi és Klien tesztlehetőséget kap a Force Indiától - F1VILÁG.HU

Liuzzi és Klien tesztlehetőséget kap a Force Indiától

A Red Bull egykori versenyzői, Vitantonio Liuzzi és Christian Klien is pályára gördülhet a Force India istálló színeiben a jövő héten megrendezésre kerülő tesztprogramon a spanyolországi Barcelonában.

A Red Bull egykori versenyzői, Vitantonio Liuzzi és Christian Klien is pályára gördülhet a Force India istálló színeiben a jövő héten megrendezésre kerülő tesztprogramon a spanyolországi Barcelonában.

Mind Klien, mind pedig Liuzzi versenyzői ülés után kutat a jövő évre, így nagy öröm számukra, hogy szerdán, illetve csütörtökön kipróbálhatják magukat a silverstone-i bázisú csapat 2007-es F8-VII kódszámmal ellátott autójában a katalán ringen, ahol a gárda jelenlegi versenyzője, Adrian Sutil is jelen lesz.

A fiatal német pilóta szerződésben áll a csapattal a 2008-as idényre, így Liuzzi és Klien lehetőséget kap arra, hogy harcba szálljon a még üresen álló versenyzői ülésért.

Az indiai kézbe került versenygárda jövő kedden jelenlegi tesztpilótáival, Roldan Rodriguezzel és Giedo van der Gardéval kezdi meg a felkészülést első évére a Forma-1-ben. Szerdán és csütörtökön pedig a Red Bull egykori versenyzői gördülhetnek pályára, és folytathatják a munkát.

Klien és Liuzzi a 2005-ös idényben a Red Bull Racing egyik versenyzői ülésén osztoztak, majd 2006-ban Liuzzi az energiaital-gyárosok fiókcsapatához, a Toro Rossóhoz szerződött, ezzel helyet hagyva Kliennek. Az osztrák versenyző azonban a tavalyi szezon vége előtt három versennyel elhagyta csapatát, miután biztossá vált, hogy egykori jaguaros csapattársa, Mark Webber veszi át a helyét 2007-ben.

Bár a Red Bull felajánlotta Kliennek, hogy az amerikai Champ Carban folytathatja pályafutását, az osztrák versenyző azt visszautasította és az idei évre leszerződött a Hondához tesztpilótának, bízva abban, hogy 2008-ban versenyzői ülést kap, melyre ez idáig nem került sor – és nem is fog, mert a brackley-i bázisú gárda már bejelentette, változatlan felállással vág neki a jövő évnek.

Klien egy alkalommal már tesztelt a Spyker színeiben még Spában, mikor a csapat a szezon közepén távozó Christijan Albers helyettesét kereste. A vezetőség ugyan meg volt elégedve az osztrák pilótával, mégis a sok pénzt hozó Sakon Yamamotót választotta.

Liuzzi eközben elhagyta a Toro Rossót, és bár bízott benne, hogy a Williamsnél lesz majd hely számára, a grove-i bázisú alakulat a hét elején bejelentette, hogy Kazuki Nakajima lesz Nico Rosberg csapattársa a 2008-as idényben.

A Toyota menesztett versenyzője, Ralf Schumacher neve is felmerült a Force India istállónál, ám a német pilóta körül egyelőre hatalmas a hallgatás.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!