Friss hírek

Ma 17 éve mutatkozott be az F1-ben Baumgartner Zsolt

Napra pontosan 17 éve, 2003. augusztus 24-én állt rajthoz először a száguldó cirkuszban Magyarország első, és máig egyetlen Forma-1-es versenyzője, Baumgartner Zsolt.

Az akkor 22 esztendős versenyző Ralph Firman helyett ugorhatott be a Magyar Nagydíjon, aki a szombati szabadedzésen szenvedett balesetet.

A magyar versenyző a Hungaroringen a 19. rajthelyet szerezte meg az időmérő edzésen, a futamon viszont motorhiba miatt kiesett. A következő, olaszországi versenyen ugyancsak rajthoz állt a Jordannal, majd 2004-re teljes idényes szerződést kapott a Minarditól.

Baumgartner F1-es bemutatkozásának 17. évfordulóján a Hungaroring hivatalos weboldalán idézte fel az akkori eseményeket.

„Reggel kilenc után nem sokkal csörgött a telefonom. Még otthon voltam, mert aznap csak délután lett volna dolgom a pályán, a Forma–3000-es versenyen” – emlékezett vissza a most 39 esztendős ex-versenyző.

„Amikor hallottam a hírt Firman balesetéről, arra gondoltam, hogy talán… Aztán arra, hogy biztos nem. De azért elindultam a pályára. És amikor odaértem, egyre inkább érződött a környezeten, meg a történéseken, mindenki azt akarja, hogy én azon a hétvégén bemutatkozzak a Formula–1-ben. Mire feleszméltem az események áradatából, már vasárnap volt, és következett a nagydíj, és azt mentálisan nem volt könnyű elviselni, főleg úgy, hogy én hiba nélkül akartam végigvinni azt a versenyt.”

„Óriási élmény volt. Nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy hazájuk nagydíján mutatkoztak be a Forma-1-ben, legfeljebb az ausztrálok. És nekem megadatott a lehetőség, ráadásul egy olyan nagy múltú, tradicionális csapattal, mint a Jordan, amely rengeteg újonc pilótát adott a mezőnynek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ma 17 éve mutatkozott be az F1-ben Baumgartner Zsolt
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc
2026-ban újra jelentősen megváltozhatnak az F1-es autók

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!