Ma délelőtt egyeztetnek az F1-es Emilia-Romagna Nagydíj sorsáról - F1VILÁG.HU

Ma délelőtt egyeztetnek az F1-es Emilia-Romagna Nagydíj sorsáról

A Forma-1 vezetősége és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerda délelőtt egyeztet majd a helyi hatóságokkal azzal kapcsolatosan, hogy a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt van-e lehetőség megrendezni a hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjat.

Ahogyan arról az F1Világ is beszámolt, az imolai versenypálya környékét rendkívül szélsőséges időjárás sújtja jelenleg, a heves esőzések miatt pedig a pálya mellett húzódó Santerno folyó is kilépett medréből. Emiatt elővigyázatosságból kedden délután evakuálni kellett a versenypályát, reggelre pedig víz árasztotta el a Forma-2-es paddockot, valamint a televíziós területet. A Forma-1-es csapatok garázsai, illetve a paddock egyelőre nem került víz alá.

Az imolai versenypályára viszont szerda délelőtt sem léphetnek be a csapatok munkatársai, így egyelőre nem folytathatják a felkészülést a versenyhétvégére. Lapunk értesülései szerint a Forma-1 vezetősége és az FIA ma délelőtt folytat egyeztetéseket Emilia-Romagna tartományának hatóságaival a kialakult helyzettel kapcsolatban.

Mindeközben olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint az Alpine csapatának el kellett hagynia az egyik hotelt az áradások miatt, a csapat szóvivője azonban tisztázta, csupán néhány csapattagnak kellett átmennie egy másik szállásra a rossz időjárási körülmények miatt.

A média munkatársait közben arra utasította az FIA, további értesítésig ne menjenek ki az imolai versenypályára.

A hatóságok és a helyiek arra számítanak, szerda estétől már jóval kevesebb csapadék várható, így normalizálódhat a helyzet a versenyhétvégére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ma délelőtt egyeztetnek az F1-es Emilia-Romagna Nagydíj sorsáról
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!