Ma lenne 31 éves Jules Bianchi - F1VILÁG.HU

Ma lenne 31 éves Jules Bianchi

HIRDETÉS
Ma lenne 31 esztendős Jules Bianchi, a 2015-ben tragikus baleset következtében elhunyt francia autóversenyző, akire ígéretes pályafutás várt a Forma-1-ben.
Jules Bianchi (FRA), test driver, Scuderia Ferrari 
13.09.2012. Formula One Young Drivers Test, Day 3, Magny-Cours, France.
- www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images

Bianchi 2013-ban, az Ausztrál Nagydíjon mutatkozott be a száguldó cirkuszban a Marussia színeiben, a következő évben, 2014-ben pedig megszerezte saját maga és csapata első F1-es pontjait a Monacói Nagydíjon, miután a 9. helyen ért célba.

Sokan a francia tehetséget tartották a jövő nagy ígéretének: a Ferrari akadémiájának tagja volt, és jó eséllyel pályázott arra, hogy egy napon a patinás olasz istálló versenyzője legyen.

Jules Bianchi pályafutása 2014-ben tragikus véget ért: a Japán Nagydíjon az esős körülmények között autójával megcsúszott, és egy másik versenygép mentésében segédkező munkagépnek ütközött.

A fiatal pilóta súlyos sérüléseket szenvedett, hónapokon át kómában feküdt, végül 2015. július 17-én hunyt el.

Bianchi 1989. augusztus 3-án látta meg a napvilágot Nizzában, ma lenne tehát 31 éves. A Forma-1 világa máig őrzi emlékét, születésnapjáról a királykategória csapatai, és egykori versenytársai is megemlékeztek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!