Magyar tehetség a Formula BMW kapujában - F1VILÁG.HU

Magyar tehetség a Formula BMW kapujában

HIRDETÉS

Királykúti Márk lehet a legfiatalabb pilóta a Forma-1 egyik előszobájaként is emlegetett nemzetközi versenysorozatban.


Királykúti Márk lehet a legfiatalabb pilóta a Forma-1 egyik előszobájaként is emlegetett nemzetközi versenysorozatban.

Élete eddigi legnagyobb lehetősége előtt áll a mindössze 15 éves hévízi autóversenyző, aki közel 10 éves pályafutása alatt összesen 65 nemzetközi dobogós hellyel és 25 futamgyőzelemmel büszkélket.

A fiatal tehetségre ugyanis nemrégiben figyelt fel a 20 évnyi tapasztalattal rendelkező Mücke Motorsport, amely kinevelte Sebastian Vettelt is, és most egy teljes szezonra szóló helyet ajánlott fel Márknak a Formula BMW széria 2010-es európai kupasorozatába.

A rangos nemzetközi bajnokság, ahol Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Timo Glock vagy Adrian Sutil is szerepelt korábban, valódi esélyt jelenthet arra, hogy ismét magyar pilótának szurkolhassunk az autósport legnagyobb versenysorozatában.

“Márk igazi tehetség, vérbeli pilóta. Az a versenyző, aki nagyon ott van a pályán fejben is” – mondta el a fiatal versenyzőről Frank Lucke a Mücke Motorsport vezetője.

“Decemberben közel 700 kilométert teszteltünk vele és nagyon ígéretes időket ment. Érezhetően gyorsabb volt a kanyarokban, mint a többiek. De legalább ennyire fontos, hogy Márk végig jelen volt lélekben is.”

“Egyeztetett a szerelőkkel, közösen elemeztük ki a telemetrikus adatokat, és folyamatosan kérdezett, érdeklődött. Bízom benne, hogy sikerül őt szerződtetnünk a 2010-es szezonra.”

Márk 6 éves korában határozta el, hogy forma-1-es pilóta lesz, és azóta életét teljes egészében az autóversenyzés köré rendezte. Nemcsak magán-tanuló, de nagyon komolyan odafigyel az étkezésre és folyamatosan szinten tartja állóképességét is.

Tehetségében és elhivatottságában őt mindenben támogató édesapja szerint Márk rettentően fókuszált, szerinte ez is áll az eddigi ígéretes eredmények mögött.

Hirdetés

“Édesapám nagyon sokat tanított, a kezdetektől fogva támogat mindenben” – mondta el a mostani lehetőség kapcsán Márk.

“Neki köszönhetem, hogy hat éves korom óta mondhatni minden rangos európai és világversenyen részt tudtam venni. Sokszor napi 400 kilométereket edzettem, több világkupán is a világ legjobbjaival versenyeztem.”

“Szeretném megmutatni, hogy nem volt hiábavaló ez sok, versenyzéssel eltöltött év, és, ha egy napon majd az eredményeimre egy nemzet lenne büszke.”

A Márk Formula BMW-s debütálásához szükséges szponzori hátteret jelenleg egy elhivatott csapat igyekszik előteremteni. A közel 80 millió forintos anyagi bázist elsősorban közepes és nagyvállalatok, illetve márkák bevonásával tervezik biztosítani.

Ha minden jól alakul, ez a 15 éves fiatalember rajthoz állhat a 2010-es versenyidény első futamán május 7-én Barcelonában.

Márk eddigi legfontosabb eredményei:
2004. 60 ccm Kadet B Gokartbajnokság I. helyezés.
2005. már 125 ccm kategóriában a Világbajnok második helyezettet több alkalommal is legyőzte 2009. 4. helyezés a Sosnovai Europa Qualifikation előfutamain Kart Formula 3,
TONYKART/ KOSMIC
115 versenyen vett részt
65-ször állhatott dobogóra
25 alkalommal nyert

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!