Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Maldonado: Majdnem a Ferrarihoz szerződtem

Pastor Maldonado, volt F1-es pilóta elárulta, közel állt ahhoz, hogy a 2014-es szezonban a Ferrarihoz szerződjön – a tárgyalásoknak egy ponton azonban vége lett.

Maldonado 2011-től 2015-ig versenyzett a Forma-1-ben, utolsó két évét a Lotus istállónál töltötte – ám elmondása szerint közel állt ahhoz, hogy a Ferrarihoz szerződjön. A venezuelai állítása szerint 2013-ban megbeszéléseket folytatott a Ferrarival, azonban végül nem egyeztek meg. 

„Én voltam az egyetlen, én voltam az új srác a Forma-1-ben” – mesélte Maldonado a Beyond The Grid című F1-es podcastben. 

„Mint Max Verstappen most. Vagy Robert Kubica az ő idejében. Én voltam akkor a srác. Az emberek odajöttek hozzám, örültek, hogy beszéltek velem.”

„Ami nem volt világos, az a szponzorokkal való kapcsolat [a venezuelai olajvállalat]” – folytatta. „Sok konfliktus volt, sok érdekellentét velük szemben. A szponzoraim nyitottak voltak arra, hogy esetleg ne legyenek fent az autón, vagy más vállalattal – megpróbáltak megoldást találni a karrieremre.”

Maldonado elárulta, ő már lélekben készült rá, hogy 2014-ben a Ferrarinál fog versenyezni, hiszen Stefano Domenicalival és Luca di Montezemolóval is tárgyalt. 

„Egy ponton közel kerültünk a Ferrarihoz. Számítottam rá, hogy akkor átmehetek hozzájuk.

„Aztán megszűnt a kapcsolat és a kommunikáció, mi pedig másra koncentráltunk. Nem voltam soha Maranellóban, de volt néhány megbeszélésünk a pályán. Találkoztam Domenicalival néhányszor, illetve di Montezemolóval is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!