Maldonado: Majdnem a Ferrarihoz szerződtem

SPIELBERG,AUSTRIA,20.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, practice and qualifying. Image shows Pastor Maldonado (VEN/ Lotus). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Pastor Maldonado, volt F1-es pilóta elárulta, közel állt ahhoz, hogy a 2014-es szezonban a Ferrarihoz szerződjön – a tárgyalásoknak egy ponton azonban vége lett.

Maldonado 2011-től 2015-ig versenyzett a Forma-1-ben, utolsó két évét a Lotus istállónál töltötte – ám elmondása szerint közel állt ahhoz, hogy a Ferrarihoz szerződjön. A venezuelai állítása szerint 2013-ban megbeszéléseket folytatott a Ferrarival, azonban végül nem egyeztek meg. 

„Én voltam az egyetlen, én voltam az új srác a Forma-1-ben” – mesélte Maldonado a Beyond The Grid című F1-es podcastben. 

„Mint Max Verstappen most. Vagy Robert Kubica az ő idejében. Én voltam akkor a srác. Az emberek odajöttek hozzám, örültek, hogy beszéltek velem.”

„Ami nem volt világos, az a szponzorokkal való kapcsolat [a venezuelai olajvállalat]” – folytatta. „Sok konfliktus volt, sok érdekellentét velük szemben. A szponzoraim nyitottak voltak arra, hogy esetleg ne legyenek fent az autón, vagy más vállalattal – megpróbáltak megoldást találni a karrieremre.”

Maldonado elárulta, ő már lélekben készült rá, hogy 2014-ben a Ferrarinál fog versenyezni, hiszen Stefano Domenicalival és Luca di Montezemolóval is tárgyalt. 

„Egy ponton közel kerültünk a Ferrarihoz. Számítottam rá, hogy akkor átmehetek hozzájuk.

„Aztán megszűnt a kapcsolat és a kommunikáció, mi pedig másra koncentráltunk. Nem voltam soha Maranellóban, de volt néhány megbeszélésünk a pályán. Találkoztam Domenicalival néhányszor, illetve di Montezemolóval is.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!