Maldonado: Majdnem a Ferrarihoz szerződtem

SPIELBERG,AUSTRIA,20.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, practice and qualifying. Image shows Pastor Maldonado (VEN/ Lotus). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Pastor Maldonado, volt F1-es pilóta elárulta, közel állt ahhoz, hogy a 2014-es szezonban a Ferrarihoz szerződjön – a tárgyalásoknak egy ponton azonban vége lett.

Maldonado 2011-től 2015-ig versenyzett a Forma-1-ben, utolsó két évét a Lotus istállónál töltötte – ám elmondása szerint közel állt ahhoz, hogy a Ferrarihoz szerződjön. A venezuelai állítása szerint 2013-ban megbeszéléseket folytatott a Ferrarival, azonban végül nem egyeztek meg. 

„Én voltam az egyetlen, én voltam az új srác a Forma-1-ben” – mesélte Maldonado a Beyond The Grid című F1-es podcastben. 

„Mint Max Verstappen most. Vagy Robert Kubica az ő idejében. Én voltam akkor a srác. Az emberek odajöttek hozzám, örültek, hogy beszéltek velem.”

„Ami nem volt világos, az a szponzorokkal való kapcsolat [a venezuelai olajvállalat]” – folytatta. „Sok konfliktus volt, sok érdekellentét velük szemben. A szponzoraim nyitottak voltak arra, hogy esetleg ne legyenek fent az autón, vagy más vállalattal – megpróbáltak megoldást találni a karrieremre.”

Maldonado elárulta, ő már lélekben készült rá, hogy 2014-ben a Ferrarinál fog versenyezni, hiszen Stefano Domenicalival és Luca di Montezemolóval is tárgyalt. 

„Egy ponton közel kerültünk a Ferrarihoz. Számítottam rá, hogy akkor átmehetek hozzájuk.

„Aztán megszűnt a kapcsolat és a kommunikáció, mi pedig másra koncentráltunk. Nem voltam soha Maranellóban, de volt néhány megbeszélésünk a pályán. Találkoztam Domenicalival néhányszor, illetve di Montezemolóval is.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS