Már csak néhány versenye van Schumachernek - F1VILÁG.HU

Már csak néhány versenye van Schumachernek

HIRDETÉS

Michael Schumacher egyszerűen képtelen újra felvenni a ritmust, és csak árnyéka korábbi önmagának, így ha nem mutat valamit a következő néhány futamon, akkor komoly bajba kerülhet, véli egykori riválisa, David Coulthard.


Michael Schumacher egyszerűen képtelen újra felvenni a ritmust, és csak árnyéka korábbi önmagának, így ha nem mutat valamit a következő néhány futamon, akkor komoly bajba kerülhet, véli egykori riválisa, David Coulthard.

A hétszeres világbajnok három év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be, azonban eddig nem volt túl meggyőző a teljesítménye, legjobb eredménye két negyedik pozíció volt az első nyolc versenyen, és az esetek többségében kikapott csapattársától, Nico Rosbergtől.

Bár úgy tűnt, hogy a módosított autó, amit csapata az európai szezon első állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon vetett be először, valamivel jobban fekszik neki, a legutóbbi futamon borzalmasan küszködött, jóllehet a csapat vezetése hárított, és kijelentette, hogy ők szúrták el a német versenyző stratégiáját.

Coulthard azonban úgy érzi, eljárt Schumacher felett az idő, és valamit nagyon gyorsan tennie kell, ha nem akarja lerombolni mindazt, amit hosszú évek alatt felépített.

„Rekordmennyiségű, hét alkalommal győzedelmeskedett Kanadában, de őszintén szólva úgy tűnt nekem, hogy csak árnyéka volt korábbi önmagának vasárnap” – írta Coulthard a Telegraph c. lapban vezetett rovatában.

„Véleményem szerint többet már nem szabad hibáznia, hiszen már csak néhány versenye van arra, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy nem volt hiba a visszatérése.”

„Háromszor állt ki a boxba, és az utolsó etapjában négy másodperccel volt lassabb az élen állóknál. Képtelen volt működésre bírni az abroncsait, és véleményem szerint számos megkérdőjelezhető manővert bemutatott, hogy tartsa pozícióját.”

„Szerintem nagyon szerencsés volt, hogy nem büntették meg (Felipe) Massa kiütése miatt, hiszen a szabályok világosan kimondják, hogy kettőnél többször nem lehet irányt váltani a fékzónában. Fogalmam nincs, miért úszta meg.”

„Persze most nem Michael ellen beszélek. Valóban voltak nézeteltéréseink a múltban, de rettenetesen tisztelem őt. És mindig is azt mondtam, hogy időt kell adnunk neki még mielőtt ítéletet mondanánk. Azonban már nyolc futam lement, még 11 van hátra, és vészesen közeleg az ítélet pillanata.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!