Már tavaly felépítette idei előnyét a Mercedes

Idén is előnyben lesz majd a Forma-1-ben a Mercedes csapata, Pedro de la Rosa szerint ugyanis a német istálló dominanciájának hála korán el tudta kezdeni a 2017-es versenyautó fejlesztését.


Idén is előnyben lesz majd a Forma-1-ben a Mercedes csapata, Pedro de la Rosa szerint ugyanis a német istálló dominanciájának hála korán el tudta kezdeni a 2017-es versenyautó fejlesztését.

2017-re jelentősen megváltoztak a Forma-1 szabályai, emiatt sokan azt remélik, az erőviszonyok is átalakulnak az előttünk álló idényben.

A korábbi F1-es versenyző, Pedro de la Rosa azonban úgy véli, a Mercedes előnye idén is nagy lehet a többiekkel szemben.

„Meggyőződésem, hogy a Mercedes régebb óta dolgozik a szélcsatornában, mint bárki más” – mondta a spanyol a Motorsport.com című internetes lapnak.

„A szélcsatornás órák száma korlátozott, és most mindenki a lehető legtöbb időt tölti ott. A különbséget tehát az jelenti, hogy korábban ki mennyi időt töltött a szélcsatornában ezzel az autóval.”

„És aki több időt tölthetett el, az a Mercedes, mivel már tavaly is 7 tizeddel gyorsabbak voltak a második csapatnál.”

De la Rosa beszélt arról is, véleménye szerint Valtteri Bottas remek választás a világbajnok istálló számára.

„Bottas jól fog szerepelni – kiváló versenyző, nem lesznek gondjai. Mindig könnyebb a dolgod, ha egy nagyon jó autót vezethetsz. Tökéletesen passzol majd ebbe a csapatba. Kemény munkás, nem politizál, csak teszi a dolgát – nem foglalkoztatja, mennyire gyors vagy lassú Lewis [Hamilton].”

„És lesznek versenyek, amikor le is győzi majd Lewist, ez 100 százalék. A szezon során nem tudja majd megverni őt, de ki az, aki le tudja győzni?”

„A nagy vesztes szerintem a Williams. Elveszítették Bottast, és Massát vissza kellett hívniuk, miután nem hosszabbították meg a szerződését. Egy kicsit furcsa ez nekem.”

A spanyol nem számít arra, hogy a Ferrari – ahol korábban tesztpilóta volt – nagyot lép előre idén.

„Szerintem többé-kevésbé ott lesznek majd, ahol tavaly. Flavio Briatore is megmondta: ha ugyanazok az emberek sütik a kenyeret, ugyanolyan kenyeret kapsz. És ez elég pontos megfogalmazás.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!