Friss hírek

Marko: Hamilton hallgatása vezetett Masi eltávolításához

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint a Nemzetközi Automobil Szövetég (FIA) nemrég leváltott versenyigazgatója, Michael Masi áldozatnak tekinthető, és szerinte Lewis Hamilton szezonzárót követő viselkedése vezetett odáig, hogy az ausztrál szakembert eltávolították posztjáról.

A sportot irányító testület néhány hete jelentette be, hogy a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjon történtek után Michael Masit menesztik posztjáról, a versenyigazgatói feladatokat pedig az idei évtől kezdve két szakember, Eduardo Freitas és Niels Wittich látják majd el.

Ismert: a 2021-es szezon utolsó versenyén Max Verstappen drámai körülmények között nyerte meg a világbajnoki címet, az utolsó körben megelőzve a futamon addig vezető Lewis Hamiltont. Mivel a verseny során vitatható döntések születtek a versenyirányítás, illetve Michael Masi részéről, meglehetősen nagy botrány kerekedett a történtekből.

Hirdetés
 

A szezonzáró után Lewis Hamilton hetekig nem is hallatott magáról, és voltak olyan hírek is, melyek szerint a hétszeres világbajnok akár hátat is fordíthat a Forma-1-nek. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint végül pontosan ez volt az, ami Michael Masi menesztéséhez vezetett.

„Egyértelmű jelek voltak arra vonatkozóan, hogy Hamilton nem fejezi be, mivel nem volt mozgolódás a versenyzői piacon” – mondta Marko a német RTL-nek. „Ha Hamilton arról tájékoztatta volna a Mercedest, hogy visszalép, azonnal elkezdték volna az utódját keresni. Viszont egyáltalán nem ez volt a helyzet.”

„Azzal, hogy csendben maradt, csak a helyzettel és a döntésekkel kapcsolatos elégedetlenségét akarta kifejezni. És részben ez a viselkedés vezetett odáig, hogy Masit eltávolították posztjáról.”

A Red Bull tanácsadója szerint nem hozott jó döntést az FIA Masi menesztésével, mivel rendszerszintű problémákról volt szó.

„Nem gondolom, hogy helyes döntés született. Az évek során nyújtott teljesítményét kell nézni. Ha Masi rendelkezésére állt volna minden, amit most bevezetnek a menesztése után, akkor könnyebb lett volna döntenie – ha lett volna egy bíró vagy tanácsadó az oldalán” – mondta a szakember. „Michaelt most feláldozták ezért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!