Friss hírek

Marko: Perez hibázott, a stratégia rendben volt

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója úgy véli, akár Sergio Perezé is lehetett volna az F1-es bajnokság 2. helye, szerinte két momentum is közrejátszott a „vereségben”.

Habár nem jött össze a Red Bull számára a kettős győzelem az egyéni világbajnokságban, emiatt egyáltalán nem keseregnek, Max Verstappen ugyanis megnyerte a bajnoki címet, a csapat pedig a konstruktőri trófeát is bezsebelte. 

„Egy ilyen szezon után? 17 győzelem és mindkét bajnoki cím? Ez több mint elégedettség” – nyilatkozta Marko a Servus TV-nek. 

Hirdetés
 

A futammal kapcsolatban a szakember elmondta, a stratégia rendben volt, azonban Perez „hibázott”, amikor a futam korai szakaszában túl keményen nyomta – szerinte jobban kellett volna vigyáznia az abroncsokra. 

Perez végül 1,3 másodperccel Leclerc mögött ért célba, ezzel a monacóié lett a bajnokság 2. helye. 

„A két kiállás helyes választás volt Perezzel, de ami meglepett minket, hogy a Ferrari gumikezelés szempontjából jobb volt, mint vártuk” – mondta Marko. „Sainz a várakozásainknak megfelelt, de Leclerc nem.”

„Nagyon szoros volt a vége, de Perez hibázott a verseny első szakaszában: túl keményen nyomta a gumikkal és hamarabb kellett kihívnunk őt, mint terveztük.”

Perez 2. kiállása így a 34. körben történt, ezután pedig Hamiltonnal kellett csatáznia.

„Később megpróbálta megelőzni Hamiltont, de aztán rögtön visszaelőzte őt. Ez 1,3 másodpercébe került. Sokkal izgalmasabb is lehetett volna” – folytatta Marko.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Marko: Perez hibázott, a stratégia rendben volt
Sainz: A debütálásom óta nem tanultam annyit az F1-ben, mint idén
Változhatnak a motorcsere miatti büntetések a Forma-1-ben
Brundle: Binotto Ferraritól való távozása egy kicsit furcsa
Bővíti infrastruktúráját az Audi az F1-es csatlakozás előtt
Hivatalos: Nem lesz Kínai Nagydíj 2023-ban sem

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!