A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Marko sejti, mi lehet a Red Bull problémája

A Red Bull egyelőre nem érti az autójuk Hungaroringen mutatott gyenge teljesítményét: Christian Horner, az istálló csapatfőnöke szerint nagyon fontos, hogy megkeressék a problémák gyökereit, Dr. Helmut Markónak azonban vannak elképzelései, mi okozhatja a gondot számukra.

Alexander Albonnak a Q3-ba sem sikerült továbbjutnia az időmérő edzésen, azonban őt a forgalom is hátráltatta az időmérőn: a thai pilóta azonban az autó teljesítményével sem volt elégedett, ahogyan csapattársa, a 7. rajtkockát megszerző Ma Verstappen sem. 

Verstappen az időmérőt követően úgy nyilatkozott, semmi nem működött az autón, így a vasárnapi Magyar Nagydíjon az lesz a célja, hogy pontokat gyűjtsön – a Mercedes jelenleg messze van tőlük. 

„Ez nem az a teljesítmény, amit általában mutatunk” – mondta Christian Horner. „Egyszerűen nem volt meg a tempó. Az autó nem úgy reagál, ahogy várjuk, és ennek utána kell járnunk az alapokig.”

„Alex köre egyáltalán nem volt ideális a Q2-ben, a forgalom befolyásolta, és így nem tudott továbbjutni a Q3-ba. Max kényelmesen továbbjutott a Q3-ba a lágy gumikon, de nem volt meg az egyensúly, és így a tempó sem, hogy jobb köridőt teljesítsen a 7. helynél.”

„Megpróbált jobb kört autózni, de csak egy szett új lágy gumija volt, és a használtakon nem tudott javítani. Most csapatként keményen kell együtt dolgoznunk, hogy a versenyből a lehető legtöbbet hozzuk ki, és hogy biztosra menjünk abban, szerzünk néhány pontot, és megértjük az autó e hétvégi viselkedését.”

Dr. Helmut Marko elárulta, szerinte a kasztnival és az aerodinamikával lehet kapcsolatos a problémájuk: „Lehet, hogy egy elemnek nincs meg a megfelelő erőssége, elcsavarodik, és ez ront az áramláson. Abból indultunk ki, hogy az újításoknak köszönhetően megtaláljuk a problémát, de sajnos nem ez volt a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!