Friss hírek

Verstappen: Remélem, ez lesz a legrosszabb hétvégénk

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője egyelőre nem tudja, miért küszködnek a Hungaroringen, és miért nem tudták felvenni a versenyt a Mercedesekkel a Magyar Nagydíj időmérőjén.

A Red Bullnál egyelőre elmarad a várt teljesítmény a Magyar Nagydíjon: Verstappen a Ferrarik mögött csak a 7. rajthelyet szerezte meg az időmérőn, míg Alexander Albon csak a 13. lett szombaton. 

„Egész hétvégén semmi nem működött” – mondta a holland. Nagyon lassúak vagyunk, és ez nagyon rossz. Ami a tempót illeti, nem mi vagyunk a leggyorsabbak. Meglátjuk a versenyt.”

Verstappen elmondta, egyelőre nem tudják, miért voltak nehézségeik az időmérőn, de igyekeznek minél hamarabb kideríteni, hogy javítani tudjanak teljesítményükön. 

„Ha megértettük volna a problémát, akkor javítottunk volna rajta, szóval valami nyilván rossz. Még vizsgáljuk. Nem gondolom, hogy a beállítással kapcsolatos.

„A határig nyomjuk, de amikor erre a határra érünk, akkor trükkössé válik a helyzet, és könnyű elveszíteni az autó hátulját – de számomra körről körre hasonlóan alakult.”

A kérdésre, a következő versenyeken is bajban lehetnek-e, a Red Bull pilótája így válaszolt: „Nem gondolkodtam még ilyen távolra. Határozottan nem tűnik jónak a helyzet, de remélem, hogy ez lesz a legrosszabb hétvégénk. Sokat tanulunk majd ebből, és megpróbálunk javítani rajta a következő versenyekre.”

A versenyen Verstappen szerint sok fog múlni a stratégián: célja pedig jelen állás szerint csak a pontszerzés lehet… 

„Meglátjuk, mit tehetünk. Szoros lesz, én a lágyakon rajtolok, és néhányan mögöttem a közepesekkel. Érdekes lesz látni, hogy mit tudunk elérni a stratégiával.”

A kérdésre, mi a reális, elérhető cél vasárnap, a holland nevetve így felelt: „Hogy pontokat gyűjtsünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!