Marko újra figyelmeztette de Vriest - F1VILÁG.HU

Marko újra figyelmeztette de Vriest

Újabb „figyelmeztetést” küldött az AlphaTauri versenyzőjének, Nyck de Vriesnek a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko. Az osztrák újfent hangsúlyozta, nem elégedettek a holland pilóta eddigi teljesítményével.

De Vriesnek azt követően ajánlott versenyzői ülést az AlphaTauri 2023-ra, hogy a tavalyi Olasz Nagydíjon parádés teljesítményt nyújtva helyettesítette a vakbélgyulladással küszködő Alex Albont a Williamsnél. A motorsport világában rutinosnak számító, az F1-ben viszont még meglehetősen tapasztalatlan pilóta viszont nehezen lendül formába, a szezon eddigi öt versenyén nem tudott pontot szerezni – igaz, az AlphaTauri autója sem éppen úgy teljesít, ahogyan azt az istálló remélte.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko néhány hete azt mondta, de Vries eddigi teljesítményére egy „sárga lapot” kapott tőlük, ám ez még nem jelenti azt, hogy elveszítette az energiaital-gyárosok bizalmát. Marko viszont a Monacói Nagydíj előtt újra arról beszélt, egyelőre nagyon nem elégedettek a 28 éves pilóta teljesítményével.

 

„Mostanáig nem felelt meg azoknak az elvárásoknak, amiket vele szemben támasztottunk” – idézi az osztrák szakember szavait a RacingNews365.com című internetes lap. „Természetesen nyíltan beszéltünk erről vele, most pedig vannak utak, amiknek tudatában van.”

„Szóval meglátjuk, hogyan fejlődik, aztán tovább egyeztetünk majd, és feltehetően döntünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!