Friss hírek

Massa: A Formula-E-ben jobb a helyzet, mint az F1-ben

Felipe Massa, volt F1-es pilóta szombaton teljesítette élete első Formula-E versenyét Szaúd-Arábiában.

Szombaton rendezték a Formula-E szezonnyitóját Riadban, ahol az F1-es expilóta expilóta – hiába hajtott végre parádés előzéseket – csak a 14. helyen ért célba, miután áthajtásos büntetést kapott.

A célba érkezést követően Massa további időbüntetéseket kapott, mivel korábban használta a FanBoostot (plusz energiafelhasználási lehetőség, amelyet a nézők ítélnek oda a versenyzőnek szavazás alapján), másrészt pedig a FanBoost aktiválásakor több energiát használt fel a megengedettnél.

A brazil pilóta tehát összességében csalódott az eredménye miatt, azonban a sorozat iránt lelkesebb, mint valaha.

A teljesítményemmel elégedett voltam, néhány pozíciót tudtam javítani, de sajnos az áthajtásos büntetés mindent keresztbehúzott. Elégedett vagyok a teljesítményemmel és csalódott az eredmény miatt” – mondta Massa a futamot követően.

A brazil pilóta elmondta, a Formula-E izgalmasabb versenyeket ígér, mint a Forma-1, és hosszú távon itt van lehetősége arra, hogy bizonyítson, eredményeket érjen el és versenyzői karrierjének hátralévő éveit kiélvezze.

„Ami számomra a Formula-E-t érdekessé tette, hogy egészen különböző versenyzőknek van lehetőségük a győzelemre. Remélem, hogy én leszek az egyik közülük! Számos pilóta lehet bajnok itt, jobb a helyzet, mint a Forma-1-ben, a Formula-E versenyek valóban küzdelmesek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!