Bahreini Nagydíj

Massa továbblépett a Hamilton-ügyön

Massa továbblépett a Hamilton-ügyön

Maga mögött hagyta a közte és Lewis Hamilton között kibontakozott nézeteltérést a Ferrari brazilja, Felipe Massa.


Maga mögött hagyta a közte és Lewis Hamilton között kibontakozott nézeteltérést a Ferrari brazilja, Felipe Massa.

A 30 éves versenyző a Szingapúri Nagydíjon került összetűzésbe a McLaren világbajnokával, miután a brit versenyző egy előzési próbálkozás során nekiütközött Ferrarijának, mely így defektet kapott.

A leintést követően a két versenyző a paddockban is konfrontálódott, Massa szerint Hamilton egész egyszerűen képtelen józan ésszel gondolkodni a pályán, ezért jó lenne, ha átgondolná pályán mutatott viselkedését.

Massa a minap a Ferrari hivatalos weboldalán vezetett blogjában nyilatkozott az esetről, és elárulta, már nem foglalkozik a történtekkel.

„Mint ahogy azt már múlt héten is mondtam, a Szingapúri Nagydíjon történtek már nem számítanak, minden a múlté, és nincs értelme tovább beszélni egy olyan hétvégéről, mely messze nem alakult pozitívan számomra” – magyarázta a brazil.

„Jobban tesszük, ha a következő, japán versenyhétvégére összpontosítunk. Reméljük, hogy jól kezdődik és jól végződik majd, és nem érnek bennünket kellemetlen meglepetések.”

Az elmúlt napokban egyébként komoly visszhangot kapott a szingapúri verseny egy olyan momentuma, melyben Rob Smedley, Massa versenymérnöke arra utasította a brazilt – még a szóban forgó előzési manőver előtt -, hogy tegye tönkre Lewis Hamilton versenyét.

Massa úgy véli, felesleges a kérdéses mondatról vitázni, annak ugyanis semmi köze mindahhoz, ami a pályán történt kettejük között.

„Csak még egy dolog, mielőtt végleg lapoznék: úgy hallottam, hogy kisebb vihart kavart egy mondat, melyet a versenymérnököm mondott nekem a futam során. Eltekintve attól, hogy nem emlékszem arra, amit Rob [Smedley] mondott, nem hinném, hogy komoly jelentőséggel bír, és nem helyénvaló összekapcsolni azzal a dologgal, ami köztem és Hamilton között történt a versenypályán. Két eltérő pillanat volt, a kettőnek semmi köze egymáshoz.”

„Meggyőződésem, hogy Lewis és én megtaláljuk majd a módját annak, hogy tisztázzuk ezt az egészet, mint ahogyan az helyénvaló két versenyző között. Ami a versenypályán történik, az ott is marad.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!