Friss hírek

Mazepin majdnem ütközött Giovinazzival

BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 13: Nikita Mazepin, Haas VF-21 during the Bahrain March testing at Bahrain International Circuit on Saturday March 13, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Mark Sutton / Sutton Images)
A Haas újdonsült versenyzője, Nikita Mazepin majdnem összeütközött az Alfa Romeo versenyzőjével, Antonio Giovinazzival a szombati tesztnapon, miközben a leszorítóerő csökkenését igyekezett felmérni az olasz autója mögött.

A 76 körön keresztül dolgozó orosz így magyarázta a hármas kanyarban történő hajmeresztő pillanatokat:

„Olyan közel akartam követni az előttem haladót, amennyire csak lehetséges” – kezdte a napot hetedikként záró újonc.

„Jól ismert téma, hogy a Forma-1-es autók rengeteg leszorítóerőt veszítenek, amikor egymást követik.”

„Nagyon minimális lehetőségünk van a gyakorlásokra. Az idénynyitó bahreini futamon vélhetően sok autó lesz majd előttem, ezért összességében kíváncsi voltam arra, mennyi a leszorítóerő-veszteség.”

„Meg kellett tapasztalnom. Őszintén: majdnem ütköztem is, mert túl nagy volt a szélárnyék. Kissé félelmetes pillanat volt.”

„Antonio kevesebb üzemanyaggal volt kint a pályán, és nem egybefüggő köröket autózott, miközben én versenyszimulációt teljesítettem. Én lassabb voltam, ezért megelőzött. Mögötte akartam maradni, hogy tanuljak.”

Az elmúlt két évben a Forma-2-ben pallérozódó Mazepin elmondta, sokkal több leszorítóerőt veszít az F1-es autó, mint amihez ő hozzászokott a kisebb kategóriában.

„Nagy különbség, de nem is vagyok meglepve. A futamok sokkal nehezebbek lesznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!