Mazepin nyerte az F2-es főversenyt, Schumacher vezeti a bajnoki tabellát - F1VILÁG.HU

Mazepin nyerte az F2-es főversenyt, Schumacher vezeti a bajnoki tabellát

HIRDETÉS
Nikita Mazepin nyerte a Forma-2-es sorozat szombati főversenyét Mugellóban, Mick Schumacher pedig 5. helyének köszönhetően átvette a vezetést az összetett pontversenyben.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 04: Nikita Mazepin of Russia and Hitech Grand Prix (24) drives on track during practice for the Formula 2 Championship at Autodromo di Monza on September 04, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

A Forma-1 előszobájának számító sorozat szombati futama igazán eseménydúsra sikeredett Toszkánában, a versenyt pedig remek teljesítményének köszönhetően Nikita Mazepin nyerte meg Luca Ghiotto és Louis Deletraz előtt.

A versenyen Mick Schumacher a 15. helyről volt kénytelen rajtolni a kiábrándító időmérőt követően, ám végül remek felzárkózásának köszönhetően értékes pontokat szerzett. 

Mivel bajnoki riválisai, Callum Ilott és Robert Shwartzman pont nélkül zárták a versenyt, Schumacher a bajnoki összetettben is átvette a vezetést. A Prema versenyzőjének előnye 4 pont a tabellán Ilott előtt, a vasárnapi sprintfutamot pedig a 4. helyről kezdheti meg, míg legfőbb riválisa csak a 12. pozícióból startol.

A pole pozícióból vasárnap a most 8. helyen záró Artam Markelov indulhat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!