Szahíri Nagydíj
Fotó: McLaren

McLaren: Jövőre beleszólunk az élcsapatok küzdelmébe

McLaren: Jövőre beleszólunk az élcsapatok küzdelmébe

Rendkívül izgatottan, ugyanakkor visszafogott optimizmussal várja a 2018-as szezont a McLaren Forma-1-es csapata. A brit istálló szeretne beleszólni a topcsapatok küzdelmébe jövőre.

A wokingi gárda az idei szezon végén szakít jelenlegi motorpartnerével, a Hondával, és a következő idényben már a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben.

Azt a motort, mellyel a Red Bull csapata idén már versenyeket is tudott nyerni, és az elmúlt időszakban egyre inkább megnehezítette a Mercedes és a Ferrari dolgát.

Mivel a McLarennél úgy tartják, kasztnijuk most is a legjobbak között van, Zak Brown, az istálló ügyvezetője szerint a Renault erőforrásaival nagyot lépnek majd előre.

„Majdnem minden, amit kifejlesztettünk az évad során a gyárban, hozzátesz az autóhoz, szóval nagyon eredményesek vagyunk” – mondta Brown a Motorsport.com-nak.

„Előfordul, hogy a gyárban működnek az újítások, az autón viszont nem, de a kasztnink egyre jobb és jobb és jobb lesz.”

„A GPS-adataink azt mutatják, hogy közel vagyunk a Red Bullhoz: bizonyos pályákon egy kicsit jobbak, máshol egy kicsit rosszabbak. De ők nyertek pár futamot, szóval óvatos optimizmussal várjuk a 2018-as évet, nagyon izgatottak vagyunk.”

Bár a Forma-1 szabályai nem változnak jelentősen a következő idényre, a Halo bevezetése, valamint az ún. ’monkey-seat’ és a T-szárny betiltása hatással lesz az autók tervezésére.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója éppen ezért meglehetősen óvatosan nyilatkozott csapata jövő évi esélyeiről. A szakember ugyanakkor azt reméli, ott lehetnek az élcsapatok közelében.

„Soha nem bízhatjuk el magunkat” – fogalmazott a francia szakember. „Ha 100 százalékig ugyanazok lennének a szabályok, azt mondanám, igen. De lesz néhány változtatás a jövő évre: nem lesz T-szárny, ’monkey-seat’, jelentősen letisztul az autók hátulja, ami egy kicsit megnehezíti a dolgunkat.”

[tie_full_img][/tie_full_img]

„És ott lesz még a Halo, ami az aerodinamika szempontjából kész katasztrófa. Szóval rengeteg a tennivaló. De bízom a csapatunkban, és abban, amit elértek az elmúlt 3 évben. Nincs okunk kételkedni abban, hogy meg tudják csinálni és fel tudunk zárkózni.”

Arra a kérdésre, hogy a McLaren csatlakozhat-e a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull küzdelméhez 2018-ban, Boullier így felelt:

„Igen. 100 százalék.”

Élő közvetítés – Brazil Nagydíj – Első szabadedzés: [livedojo id=”1″]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!