McLaren-uralom az utolsó edzésen, Verstappen fél másodperces hátrányban az időmérő előtt - F1VILÁG.HU

McLaren-uralom az utolsó edzésen, Verstappen fél másodperces hátrányban az időmérő előtt

HIRDETÉS
Oscar Piastri vezetésével a két McLaren volt a leggyorsabb a Forma-1-es Mexikói Nagydíj harmadik, egyben utolsó szabadedzésén. A 3. helyen Carlos Sainz végzett a Ferrarival, míg a világbajnoki éllovas Max Verstappen fél másodperces lemaradással 4. lett.

A Forma-1 mezőnyét kedvező időjárási körülmények fogadták Mexikóvárosban, habár a hőmérsékleti viszonyok péntekhez képest hűvösebbek voltak: a 18˚C-os levegőhőmérséklethez 31˚C-os aszfalt társult.

Az utolsó szabadedzésen bőven voltak olyanok, akiknek volt mit bepótolniuk: közéjük tartozott George Russell és Max Verstappen is, hiszen előbbi versenyző balesetezett a második gyakorláson, míg a címvédő motorproblémák miatt csak négy körig jutott. A harmadik szabadedzés hajrájában természetesen már az időmérőre is készültek a versenyzők, így tisztább képet kaphattuk az erőviszonyokról is.

A legjobb köridőt végül a McLaren versenyzője, Oscar Piastri futotta meg, megelőzve csapattársát, Lando Norrist, valamint a Ferrari rutinos versenyzőjét, Carlos Sainzot. A világbajnoki éllovas Max Verstappen fél másodperces lemaradással a 4. helyen zárt, megelőzve Lewis Hamilton, Charles Leclerc-t és Yuki Tsunodát.

A második szabadedzésen nagyot bukó, így alaposan újjáépített autóval köröző George Russell végül a 8. legjobb köridővel zárt, a top 10-ben pedig Kevin Magnussen és Liam Lawson végzett még. A helyiek kedvence, Sergio Perez gyenge formában hangolt az időmérőre: csak 15. lett, 1,3 másodperccel lemaradva az élen végző Piastritól.

Nem remekeltek az Aston Martinok sem: Fernando Alonso a 15., Lance Stroll pedig csak a 17. lett, míg a sort Pierre Gasly zárta az Alpine autójával.

A Forma-1-es Mexikói Nagydíj programja magyar idő szerint 23 órakor folytatódik majd az időmérővel, az F1VILÁG.HU-n pedig természetesen folyamatosan beszámolunk a mexikóvárosi eseményekről.

Egyedi ajánlat az F1VILÁG.HU olvasóinak: 5000 Ft értékű üdvözlőbónuszt írunk jóvá Tippmixprós számládon! Ne maradj le: lépj be vagy regisztrálj, és használd az F1VILAG5000 bónuszkódot! Kattints ide a részletekért!

A 3. szabadedzés végeredménye:

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

McLaren-uralom az utolsó edzésen, Verstappen fél másodperces hátrányban az időmérő előtt
Összehívta a versenyzőket az FIA, változnak a versenyzésre vonatkozó irányelvek!
Fogadj a mexikói időmérő legjobbjára, és zsebeld be az üdvözlőbónuszt! (x)
Antonelli ezúttal nem kockáztatott: „Csak egy tiszta edzést szerettem volna”

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!