Eifel Nagydíj
BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN - APRIL 28: Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10 leads Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 into the first corner during the Azerbaijan GP at Baku City Circuit on April 28, 2019 in Baku City Circuit, Azerbaijan. (Photo by Mark Sutton / Sutton Images)
Fotó: Pirelli
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Még 3 F1-es verseny törlését jelenthetik be hamarosan

Olasz sajtóhírek szerint hamarosan bejelenthetik, hogy a Forma-1 mezőnye 2020-ban sem Azerbajdzsánba, sem Szingapúrba és Japánba nem látogat el.

A királykategória 2020-as idénye július elején, Ausztriában rajtol el: szeptember elejéig 8 zárt kapus versenyt rendeznek majd Európában, ám hogy hogyan alakul az őszi program, azt egyelőre még nem tudni.

Az F1 vezetősége folyamatosan együttműködik a promóterekkel és az illetékes hatóságokkal a versenynaptár további részének kialakításában, ugyanakkor pedig számít arra, hogy bizonyos távoli helyszínekre jó eséllyel nem látogathatnak majd el.

A MOSTANÁIG BEJELENTETT F1-ES VERSENYNAPTÁRAT ITT NÉZHETED MEG!

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint napokon belül bejelenthetik, hogy Bakuba idén nem látogat el az F1-es mezőny, és ugyancsak törölhetik a szeptemberre tervezett szingapúri utcai versenyt, és az októberi Japán Nagydíjat is.

Sőt, egyelőre semmi biztosat nem lehet mondani a Vietnámi Nagydíjjal kapcsolatban sem, melyet eredetileg áprilisban terveztek megrendezni, nem is beszélve az amerikai kontinens versenyeiről.

Ha valóban további versenyek törléséről kell dönteni, úgy európai futamokkal pótolhatják a naptárat: a hírek szerint a monzai Olasz Nagydíj után egy héttel Mugellóban is versenyt rendezhetnek – itt lehet a Ferrari 1000. F1-es versenye –, de a Forma-1 vezetősége egyeztetéseket folytat a hockenheimi és a jerezi pálya tulajdonosaival is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!