Még a szezonkezdet előtt megnövelhetik az F1-es autók minimumsúlyát - F1VILÁG.HU

Még a szezonkezdet előtt megnövelhetik az F1-es autók minimumsúlyát

HIRDETÉS
Sajtóhírek szerint 2023-ban mégis nehezebbek lehetnek a Forma-1-es versenyautók, a Pirelli ugyanis várhatóan megnöveli idei abroncsainak tömegét.
Charles Leclerc, Ferrari

Míg tavaly 798 kg-ban minimalizálták a versenyautók súlyát, az idei technikai szabályzat szerint a gépek 2023-ban legalább 796 kg-ot kell, hogy nyomjanak. Ráadásul egyre valószínűbb, hogy a legtöbb istálló képes lesz a súlyhatár közelébe kerülni, így már nem lesznek annyira túlsúlyos versenyautók, mint az előző szezonban.

A RacingNews365.com című internetes portál értesülései szerint viszont jó esély van rá, hogy a szabálykönyvben meghatározott minimumsúlyt megemelik a világbajnoki évad kezdete előtt, úgy tudni ugyanis, hogy a Pirelli abroncsai idén nehezebbek lesznek az oldalfalak szerkezetének megerősítése miatt.

Az első gumik így várhatóan 500 grammal, míg a hátsók 200 grammal lesznek nehezebbek, összesen tehát 1,4 kg-mal az előző szezonhoz képest. A Forma-1 technikai szabályzatának 4.3-as cikkelye pedig azt írja, a versenyautók minimumsúlyára vonatkozó adatok módosíthatók abban az esetben, ha az abroncsok tömege változik.

A Forma-1-es csapatok február 23-25. között tartják majd kollektív tesztjüket Bahreinben, a világbajnoki évad pedig egy héttel később, március 5-én kezdődik ugyanezen a helyszínen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!