Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Még visszatérhet Malajziába a Forma-1

Fotó: Scuderia Toro Rosso
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - OCTOBER 01: Pierre Gasly of Scuderia Toro Rosso and France grid girl during the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on October 1, 2017 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Peter Fox/Getty Images) grid girl MalaysianGP2017

Egyáltalán nem biztos, hogy a múlt hétvégi volt az utolsó Maláj Nagydíj a Forma-1 történetében, Malajzia miniszterelnöke szerint ugyanis a száguldó cirkusz a jövőben még visszatérhet az országba.

Az biztos, hogy a szepangi verseny a 2018-as versenynaptárban már nem szerepel, a maláj kormány ugyanis úgy döntött, a továbbiakban nem rendez F1-es versenyt, az ugyanis az elmúlt években folyamatosan veszteséget termelt.

Najib Razak miniszterelnök a minap egy interjúban elárulta, egyetért a döntéssel, ám elmondása szerint egyáltalán zárható ki az, hogy egy napon újra Forma-1-es versenynek adnak otthont.

„Nem igazán térült meg, ennek következtében pedig gazdaságilag egyre kevésbé volt életképes számunkra” – mondta Razak.

„Úgy döntöttünk, felülvizsgáljuk és felbontjuk a szerződést, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben valamikor nem fontoljuk meg újra a versenyrendezést, ha a gazdasági hozamok kedvezőek lesznek számunkra.”

„Azt gondolom, 19 év egy igazán jó időszaknak számít, most úgy döntöttünk, lezárjuk ezt a fejezetet, és más versenyekre összpontosítunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS