Friss hírek

Megegyezés: Olcsóbbá teszik az F1-es motorokat

Az F1-es motorgyártók nemrégiben megállapodtak abban, hogy a jövőben olcsóbban adják erőforrásaikat, és biztosítják, hogy senki sem marad motor nélkül – cserébe viszont marad a jelenlegi motorformula.A Forma-1-es motorgyártók nemrégiben megállapodtak abban, hogy a jövőben olcsóbban adják erőforrásaikat, és biztosítják, hogy egyetlen csapat sem marad aggregát nélkül – cserébe pedig legalább 2020-ig megtartják a V6-os turbómotorokat.

Hirdetés
 

Habár hivatalos közlemény nem érkezett a Stratégiai Munkacsoport és az F1 Bizottság legutóbbi ülése kapcsán, a Motorsport.com című internetes lap úgy értesült, sikerült előrelépéseket tenni a drága erőforrásokkal kapcsolatban.

Mivel egy ideje már fennállt annak lehetősége, hogy 2017-től egy független, olcsóbb alternatív motorokat kínáló gyártó érkezhet a Forma-1-be, a jelenlegi manufaktúrák összeültek, hogy egyeztessenek a jövőbeli tervekről.

A legfőbb cél a jelenlegi erőforrások maximális költségeinek 12 millió euróra való csökkentése volt, illetve egy olyan szabály megalkotása, mely garantálja, hogy minden egyes istálló erőforráshoz juthat.

A Motorsport.com úgy tudja, a motorokat több sztenderd elem alkalmazásával tennék olcsóbbá, az új szabályok pedig 2018-től lépnének érvénybe, amint a csapatok és az FIA Motorsport Világtanácsa (WMSC) megállapodnak abban.

Cserébe pedig biztosított lenne, hogy a jelenlegi motorformula legalább 2020-ig érvényben marad, ami azt jelenti, hogy nem lesz alternatív motor az F1-ben.

A költségeket egyébként a váltók révén is csökkentenék: a jövőben egy szezonon belül mindössze három egység állna egy-egy versenyző rendelkezésére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!