Megegyezés: Olcsóbbá teszik az F1-es motorokat

Az F1-es motorgyártók nemrégiben megállapodtak abban, hogy a jövőben olcsóbban adják erőforrásaikat, és biztosítják, hogy senki sem marad motor nélkül – cserébe viszont marad a jelenlegi motorformula.A Forma-1-es motorgyártók nemrégiben megállapodtak abban, hogy a jövőben olcsóbban adják erőforrásaikat, és biztosítják, hogy egyetlen csapat sem marad aggregát nélkül – cserébe pedig legalább 2020-ig megtartják a V6-os turbómotorokat.

Habár hivatalos közlemény nem érkezett a Stratégiai Munkacsoport és az F1 Bizottság legutóbbi ülése kapcsán, a Motorsport.com című internetes lap úgy értesült, sikerült előrelépéseket tenni a drága erőforrásokkal kapcsolatban.

Mivel egy ideje már fennállt annak lehetősége, hogy 2017-től egy független, olcsóbb alternatív motorokat kínáló gyártó érkezhet a Forma-1-be, a jelenlegi manufaktúrák összeültek, hogy egyeztessenek a jövőbeli tervekről.

A legfőbb cél a jelenlegi erőforrások maximális költségeinek 12 millió euróra való csökkentése volt, illetve egy olyan szabály megalkotása, mely garantálja, hogy minden egyes istálló erőforráshoz juthat.

A Motorsport.com úgy tudja, a motorokat több sztenderd elem alkalmazásával tennék olcsóbbá, az új szabályok pedig 2018-től lépnének érvénybe, amint a csapatok és az FIA Motorsport Világtanácsa (WMSC) megállapodnak abban.

Cserébe pedig biztosított lenne, hogy a jelenlegi motorformula legalább 2020-ig érvényben marad, ami azt jelenti, hogy nem lesz alternatív motor az F1-ben.

A költségeket egyébként a váltók révén is csökkentenék: a jövőben egy szezonon belül mindössze három egység állna egy-egy versenyző rendelkezésére.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS