Mégis lehet F1-es verseny Hockenheimben? - F1VILÁG.HU

Mégis lehet F1-es verseny Hockenheimben?

HIRDETÉS
Sajtóhírek szerint egyáltalán nincs kizárva, hogy a Forma-1 mezőnye idén ellátogat Hockenheimbe – habár az eredeti tervek szerint 2020-ban nem rendeztek volna Német Nagydíjat!
Hockenheimring, German Grand Prix,

A Forma-1 vezetősége hétfőn jelentette be, tervei szerint a 2020-as idény július első hétvégéjén, Ausztriában rajtolhat. Chase Carey abban bízik, a szezon 15-18 versenyből állhat.

Hogy pontosan hogyan is fog kinézni az új versenynaptár, azon még dolgoznak, ám a bajnokság európai versenyekkel kezdődne, majd a mezőny Eurázsia és Ázsia, aztán Amerika és a Közel-Kelet felé venné az irányt.

Mivel jó esély van arra, hogy a koronavírus-járvány miatt nem lehet minden tervezett versenyhelyszínen futamot rendezni, a Frankfurter Allgemeine Zeitung jelentése szerint az F1 vezetősége felvette a kapcsolatot a Hockenheimringgel is!

A német versenypálya idén nem rendezett volna Forma-1-es futamot, képtelen volt ugyanis kifizetni a jogdíjakat – mivel azonban Európában a járvány miatt zárt kapus versenyeket terveznek, financiális kockázata nem lenne a futamnak.

Persze semmi sincs még kőbe vésve: a Hockenheimring vezérigazgatója, Jorn Teske, a németországi korlátozások miatt továbbra sem tudnak a szokványos módon működni, ráadásul „van 22 versenypálya a naptárban, amelyek prioritást élveznek”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!