Mégis lehet F1-es verseny Hockenheimben?

Hockenheimring, German Grand Prix,
Fotó: Hockenheimring
Sajtóhírek szerint egyáltalán nincs kizárva, hogy a Forma-1 mezőnye idén ellátogat Hockenheimbe – habár az eredeti tervek szerint 2020-ban nem rendeztek volna Német Nagydíjat!

A Forma-1 vezetősége hétfőn jelentette be, tervei szerint a 2020-as idény július első hétvégéjén, Ausztriában rajtolhat. Chase Carey abban bízik, a szezon 15-18 versenyből állhat.

Hogy pontosan hogyan is fog kinézni az új versenynaptár, azon még dolgoznak, ám a bajnokság európai versenyekkel kezdődne, majd a mezőny Eurázsia és Ázsia, aztán Amerika és a Közel-Kelet felé venné az irányt.

Mivel jó esély van arra, hogy a koronavírus-járvány miatt nem lehet minden tervezett versenyhelyszínen futamot rendezni, a Frankfurter Allgemeine Zeitung jelentése szerint az F1 vezetősége felvette a kapcsolatot a Hockenheimringgel is!

A német versenypálya idén nem rendezett volna Forma-1-es futamot, képtelen volt ugyanis kifizetni a jogdíjakat – mivel azonban Európában a járvány miatt zárt kapus versenyeket terveznek, financiális kockázata nem lenne a futamnak.

Persze semmi sincs még kőbe vésve: a Hockenheimring vezérigazgatója, Jorn Teske, a németországi korlátozások miatt továbbra sem tudnak a szokványos módon működni, ráadásul „van 22 versenypálya a naptárban, amelyek prioritást élveznek”.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS