A Mercedes nem a Ferrarit tekinti fő ellenfelének idén - F1VILÁG.HU

A Mercedes nem a Ferrarit tekinti fő ellenfelének idén

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója az eddigi teszteredmények alapján elárulta, melyik csapat jelenti számukra a legnagyobb fenyegetést a 2018-as F1-es szezonban.

A szerdai tesztnapon Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője pályacsúccsal végzett az élen Barcelonában: a hiperlágy gumikkal 1:18.047-es időeredményt ért el. Az ausztrál pilóta 0,4 másodperccel előzte meg Lewis Hamiltont, aki ultralágy abroncsokkal teljesítette köridejét.

Az eddigi eredmények alapján Allison elárulta, kit tekintenek a legnagyobb riválisuknak idén – a szakember nem a Ferrarit, hanem a Red Bullt nevezte meg kihívójukként.

„Azt gondolom, hogy három gyors csapat van, és nem kétség, hogy a Red Bull lesz az, akivel harcban leszünk idén. Efelől nincs kétségem” – nyilatkozta Allison a szerdai tesztnapot követően Barcelonában.

„Minél inkább előrehaladunk a tesztekkel, annál jobban összeérnek a szálak” – folytatta. „Így is vannak még homályos dolgok, hogy még két nap hátravan, szóval nem lehet biztosat mondani, hogy ők állnak-e orrhosszal előrébb vagy mi. De azt elmondhatjuk, hogy szoros.”

A szakember hozzátette, biztos benne, hogy még több is van a Red Bullban annál, mint amit eddig megmutattak: „A motorral nem tudom, mi a tervük, de elnézve azt, amit ide hoztak, azt mondanám, hogy még dolgozni fognak rajta Melbourne-ig” – mondta Allison.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!