Mercedes: Sokat kell még gyorsulnunk, hogy a győzelmekért harcoljunk - F1VILÁG.HU

Mercedes: Sokat kell még gyorsulnunk, hogy a győzelmekért harcoljunk

Fáradhatatlanul dolgozik a Mercedes Forma-1-es csapata azon, hogy újra a győzelmekért harcoljon a száguldó cirkuszban, Toto Wolff ugyanakkor elismeri, hiába a biztató franciaországi eredmény, nagy a lemaradásuk még a két topcsapathoz, a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest.

A nehéz idénykezdet után a Mercedes kezdi összekapni magát, egyelőre azonban még nincs az élcsapatok szintjén. Lewis Hamilton hiába csak 10 másodperces hátránnyal ért célba a vasárnapi Francia Nagydíjon Max Verstappen mögött, Toto Wolff szerint fontos, hogy reálisan lássák a saját esélyeiket, no meg persze lemaradásukat.

A Mercedes-főnök szerint ugyanis egyértelmű, hogy Verstappennek nem kellett megerőltetnie magát a vasárnapi verseny nagy részében, ezért a futamon elszenvedett hátránya sem ad reális képet arról, mekkora különbséget kell ledolgozniuk a folytatásban.

„Azt hiszem, Lewis képes volt 5-6 másodpercnél stabilizálni a különbséget az első etapban, de muszáj őszintének lennünk, és el kell mondanunk azt is, hogy amikor egymással versenyeztek a második etapban, Max feltehetően csak annyit csinált, hogy próbált a pályán maradni. Szóval én azt mondom, a pohár félig üres, és nagyon sok köridőt kell még nyernünk” – mondta a szakember.

A Mercedes számára meglehetősen kuszán alakult a franciaországi hétvége: a csapat abban bízott, új fejlesztéseinek köszönhetően akár a győzelemért is harcban lehet, ehhez képest nem sikerült közelebb kerülniük a Red Bullhoz és a Ferrarihoz. Wolff szerint kulcsfontosságú, hogy megértsék, a teljesítményük miért nem felelt meg a várakozásoknak.

„Minden egyes megtett körrel több adat áll rendelkezésünkre, és jobban értjük a dolgokat egy kicsit, szóval rakjuk össze a kirakó apró darabkáit. Ez egy folyamat, ami olykor nehéz” – mondta a csapatfőnök, majd hozzátette, az világosan megmutatkozott, hogy W13-as kódjelű versenyautójuk egykörös tempója nem az igazi, és továbbra is küszködnek a gumik felmelegítésével.

„Egyszerűen nem egyetlen dologról van szó: hiányzik az egykörös teljesítmény, és hiányzik a teljesítmény az egyes etapok kezdeti szakaszában is. Meg kell értenünk ezt a dolgot, és nincs csodaszer, de olyan témák ezek, melyek a teljesítményünkhöz kapcsolhatók. A 2. és 3. hely jó eredmény, de fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy győzzünk, és bizony le vagyunk még maradva.”

A Mercedes idei legjobb eredményét érte el ennek ellenére Franciaországban, hiszen Lewis Hamilton 2. helyezése mellett George Russell a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!