Mindenki másolni fogja a Mercedest 2015-ben

A Force India vezető mérnöke biztos abban, hogy a Mercedes idei évben domináns V6-os turbómotorjának koncepcióját le fogják másolni a riválisok, a Renault, a Ferrari és a Honda a 2015-ös szezonban.A Force India vezető mérnöke, Otmar Szafnauer biztos abban, hogy a Mercedes idei évben domináns V6-os turbómotorjának koncepcióját le fogják másolni a riválisok, a Renault, a Ferrari és a Honda a 2015-ös szezonban.

Az idei szezon első felében egyértelműen a német motorgyártó egységei vitték a pálmát, amit az is bizonyít, hogy a konstruktőrök versenyének első hat helyén négy Mercedes motorral szerelt csapat áll.

Bár idén már nem sok esélyük van a riválisoknak lemásolni a koncepciót, jövőre sokan választhatják azt az utat, amit a Mercedes választott még a felkészüléskor.

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes erőforrásai lemásolásra kerülhetnek-e a jövő évben, Szafnauer így felelt: „Igen.”

„Nem ismerem, hogy mi állt a többi gyártó stratégiájának hátterében, de biztos vagyok abban, hogy a Forma-1-ben mindenki figyeli a másikat és ha talál valamit, ami hiányzik nála, ami megvan másnak, akkor azon fog dolgozni, hogy azt megszerezze” – folytatta.

Szafnauer azonban egyetértett a Mercedes vezetésévek, miszerint túlzás lenne kijelenteni azt, hogy a jelenlegi Forma-1 csakis a motorerőről szól.

„Ahhoz, hogy győzelmet arass, minden a helyén kell legyen” – magyarázta. „Nézzük meg a Mercedest – azt gondolom, hogy akkor is nyerni tudnának, ha Renault vagy Ferrari motor lenne az autójukban.”

„Hogy csak a motorerő számít? Talán jobban, mint az elmúlt években, de nem gondolom azt, hogy csak az számítana. Az autó egésze dönt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!