Napokon belül eldőlhet a Mercedes autójának sorsa - F1VILÁG.HU

Napokon belül eldőlhet a Mercedes autójának sorsa

HIRDETÉS
A Spanyol Nagydíjat megelőzően Lewis Hamilton és George Russell is azt pedzegette, a Mercedes számára ez a hétvége lehet a vízválasztó. Drasztikus lépésekre lehet szükség, ha nem működnek a fejlesztések.
George Russell, Mercedes, Pirelli

A Mercedes mindkét Forma-1-es pilótája szerint kulcsfontosságú lesz a csapat számára a soron következő Spanyol Nagydíj. Az Ezüst Nyilak jelenleg a konstruktőri világbajnokság harmadik helyét foglalják el, messze az élmenő Ferrari és Red Bull mögött. Az alakulat tempója egyelőre elmarad az elvártaktól, ráadásul az autó működését jelentősen hátráltatja a nagy sebességnél jelentkező „delfinezés”.

A mérnökök természetesen lázasan dolgoznak a lehetséges megoldáson, ami felé Spanyolországban egy fejlesztési csomaggal kerülhetnek közelebb. George Russell szerint ezen most sok múlik.

 „Nyilván nem tölthetünk valami sok időt a pályán, és Miamiban tapasztaltuk először azt, amerre tartani szeretnénk. Ez a hétvége lesz a második ilyen alkalom. Ezt követően szerintem levonhatjuk a következtetéseket, hogy ebbe az irányba haladunk tovább, vagy másfelé indulunk. Ez érdekes lesz. Ha ez is a jó irány, nem fogunk hirtelen a dobogó tetejére állni. Mindenesetre akkor pozitívan zárhatjuk a hétvégét” – taglalta a fiatal brit.

Lewis Hamilton szerint a Mercedesnek akkor sem kell a nulláról kezdenie az építkezést, ha kénytelenek elhagyni a radikális oldaldoboz-kialakítást.

„Nem vagyok tervező, szóval nem akarok állást foglalni abban, hogy ez jó megoldás-e vagy sem. Eltérően néz ki a többiekéhez képest, de ez különleges, és csapatként mi erre törekszünk. Folyton újítunk, és érdekes koncepciókat alkotunk. Ezen a hétvégén azonban meg kell értenünk, jó irányba tartunk-e. Ha nem, akkor felégetjük és másfelé indulunk. Ez nem azt jelenti, hogy nulláról indulunk. Inkább egy oldalra lépésről lenne szó valamelyik irányba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!