Négy versenyző, köztük Schumacher is az Alpine-nal tesztelhet a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Négy versenyző, köztük Schumacher is az Alpine-nal tesztelhet a Hungaroringen

HIRDETÉS
A legfrissebb hírek szerint négy versenyzőnek is tesztlehetőséget biztosít még szeptemberben, a Hungaroringen az Alpine Forma-1-es csapata, ezt követően születhet döntés arról, hogy ki veszi át Fernando Alonso helyét a csapatnál.
AUTODROMO NAZIONALE MONZA, ITALY - SEPTEMBER 10: Mick Schumacher, Haas F1 Team during the Italian GP at Autodromo Nazionale Monza on Saturday September 10, 2022 in Monza, Italy. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A francia istálló eredetileg Oscar Piastrit szerette volna autójába ültetni 2023-ban Alonso távozása után, az ausztrál tehetség azonban kikosarazta a csapatot, miután megállapodást kötött a McLarennel, ahol Daniel Ricciardo helyét veheti át.

Az Alpine-nak tehát új versenyző után kell néznie, Otmar Szafnauer csapatfőnök pedig nemrég arról beszélt, legalább 14 versenyző szerepel a listájukon. Az elmúlt hetekben arról lehetett hallani, a csapat Pierre Gaslyt szerződtetheti, miután állítólag sikerült is erről megállapodni a Red Bull-lal – ennek megfelelően tehát kivásárolnák a francia pilótát az AlphaTauritól.

Ennek egyik feltétele viszont az, hogy az AlphaTauriba a jelenleg az IndyCar-sorozatban versenyző Colton Herta ülhessen – akinek viszont egyelőre nincs F1-es szuperlicence, és jelen állás szerint nem is kivételezik vele a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Az amerikai pilóta mindazonáltal egyike azon pilótáknak, akik még a Szingapúri Nagydíj előtt tesztlehetőséget kapnak az Alpine-tól. De nem ő az egyetlen, aki a francia csapat tavalyi autójával körözhet majd, az istálló ugyanis a RacingNews365.com című internetes lap értesülései szerint a hétvégi Olasz Nagydíjon Alex Albont helyettesítő Nyck de Vriesnek, valamint Mick Schumachernek és Jack Doohannak is tesztlehetőséget biztosít.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor tartják a tesztprogramot, a helyszín viszont már ismert: a négy versenyző a Hungaroringen ülhet majd autóba, valamikor az október eleji Szingapúri Nagydíj előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!