Nehezen vezethető lett az Aston Martin autója a fejlesztésektől - F1VILÁG.HU

Nehezen vezethető lett az Aston Martin autója a fejlesztésektől

HIRDETÉS
Számos újítást felvonultatott a múlt hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon az Aston Martin Forma-1-es csapata, a brit istálló azonban nem tudott jó eredményeket elérni Imolában. Mike Krack elárulta, autójuk nehezen vezethető volt az olaszországi hétvégén.

A silverstone-i istálló egy újratervezett padlólemezzel, első szárnnyal és diffúzorral érkezett Imolába, ezeket a fejlesztéseket Fernando Alonso kezdte el tesztelni a nyitóedzésen, majd a második gyakorláson csapattársa, Lance Stroll is megkapta őket. Bár az új elemeknek köszönhetően az autó talán gyorsult, az ellenfelekhez mérten nem tudott előrébb lépni a csapat, sőt. 

Fernando Alonso esélyeit ráadásul nagyban rontotta, hogy a szombati, utolsó szabadedzésen a gumifalnak csapta autóját, és végül nem tudott jó eredményt elérni az időmérőn. Mivel Imolában nehéz előzni, az Aston Martin úgy döntött, változtat a spanyol autójának beállításain, így Alonso végül a bokszból vágott neki a futamnak, melyet végül a 19. helyen zárt. Az Aston Martin Lance Stroll 9. helyének köszönhetően végül 2 ponttal távozott Imolából.

Mike Krack csapatfőnök a verseny után elárulta, Alonso küszködése is jól mutatta, hogy az újítások után az autó „nehezen vezethetővé vált”.

„Imolában, ha onnan rajtol az ember, ahonnan mi, akkor nehéz a dolog” — mondta Krack újságíróknak, köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak Imolában. „Két pontot szereztünk, szerintem ez egy jó eredmény — azt mutatja, hogy az autó még mindig képes jó dolgokat elérni.”

„Ugyanakkor láthattuk azt is, hogy nehéz vezetni. Volt pár kicsúszásunk a hétvége során. A szombati volt a legnagyobb hatással a hétvégénkre, mivel onnantól kezdve tényleg nagy hátrányba kerültünk. Szerettünk volna többet tanulni, ezért is döntöttünk úgy, hogy a bokszból rajtolunk és változtatunk az autón, hogy lássuk, lehet-e könnyebben vezethetővé tenni. Jobbak akartunk lenni, de a szombati események egy kicsit hátráltattak bennünket.”

Krack hozzátette, bár messzemenő következtetéseket természetesen nem akar levonni az imolai hétvégéből, azt jól tudja, hogy további fejlesztésekre lesz szükség, ha tartani akarják a lépést az ellenfelekkel.

„Nem vagyunk megelégedve ezzel a két ponttal, ez világos. De a többiek is hoztak fejlesztéseket, szóval ez mindig egy relatív játék. Azt gondolom, ezt nem szabad alábecsülnünk. Úgy gondolom, egy csapat kivételével mindenkinek rengeteg fejlesztése volt, ez is azt mutatja, mennyire versenyképes a mezőny. Tényleg keményen kell nyomnunk a folytatásban is, és még több újítással kell előállnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!