Friss hírek

Nem lesz kötelező a koronavírus elleni oltás a Forma-1-ben

Nem lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás a Forma-1-ben – erősítette meg szerdán a száguldó cirkusz irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A járvány kitörése óta a királykategóriában nagyon szigorú szabályokat alkalmaztak annak érdekében, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék a megfertőződés esélyét, az idei évben pedig csak és kizárólag olyanok léphettek be a paddockba, akik rendelkeztek a fertőzés elleni védőoltással.

A Motorsport Világtanács (WMSC) szerdai ülését követően azonban az FIA közleményben jelentette be, a következő szezonra tovább enyhítenek a protokollokon. Ennek keretében pedig már nem kell COVID elleni védőoltás ahhoz, hogy a csapattagok, a média képviselői, illetve az F1-ben dolgozók beléphessenek a paddockba, vagy a bokszutcába.

A WMSC arról is döntött, 2023-ban már nem állítanak fel tesztelési pontokat a versenyhelyszíneken – a tesztelésre azóta lehetőséget adtak az F1-ben, hogy a járvány után, 2020 júliusában újra útjára indult a száguldó cirkusz.

Azok, akik a koronavírus tüneteit produkálják, vagy pozitív a tesztjük, természetesen nem léphetnek be a paddockba, vagy a bokszutcába – mindez pedig azt jelenti, hogy azok a versenyzők, akik esetleg elkapják a vírust, továbbra sem versenyezhetnek.

Az FIA mostani döntésének az orvosi autó sofőrje, Alan van der Merwe örülhet leginkább, aki az idei szezonban nem vehetett részt a versenyeken, mivel úgy döntött, nem olttatja be magát a vírus ellen. Őt Bruno Correia helyettesítette a szezon során. Egyelőre kérdés, hogy a dél-afrikai egykori autóversenyző visszatér-e a Forma-1-be 2023-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!