Eifel Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Top three finishers Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP, Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Charles Leclerc of Monaco and Ferrari celebrate on the podium during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-22BV9XWW12111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Nem lesznek dobogós ünnepségek a Forma-1-ben

A 2020-as Forma-1-es szezonban nem láthatjuk a jól megszokott dobogós ünnepségeket – erősítette meg Ross Brawn sportigazgató.

A száguldó cirkusz 2020-as idénye július 5-én, Ausztriában startol majd. Eddig 8 zárt kapus európai verseny időpontját jelentették be.

A versenyeket nem a megszokott forgatókönyv szerint zajlanak majd: amellett, hogy nem lehetnek nézők a lelátókon, a különféle protokollok és események menete is változik a hétvégék során.

„A bevezetésre kerülő procedúrák miatt biztonságban kell lennünk, biztosra kell mennünk a koronavírus-helyzettel kapcsolatban. azok a gyakorlatok, amik voltak korábban, most nem lesznek alkalmazhatóak” – mondta Ross Brawn, az F1 sportigazgatója.

„Onnantól kezdve, hogy a csapatok megérkeznek, egészen odáig, hogy távoznak, minden szempontot figyelembe véve. Ezeket még nem véglegesítettük, de dolgozunk rajta az FIA-val.”

„Dobogós ceremónia sem lesz, de szeretnénk valamit csinálni a rajtrácson a verseny után. Az egyik opció, hogy az autók felsorakoznak a pályán, a versenyzők pedig odaállnak eléjük.”

„A trófeákat sem adhatjuk át, hiszen nem lehet ott olyasvalaki, aki átadja a serlegeket. Viszont kitaláltuk már ezt, vannak tervek és procedúrák – vizsgáljuk, hogy ezt miképp tudnánk megjeleníteni a TV-képernyőkön.”

Nemcsak a dobogós ünnepség lesz más, hanem a versenyek felvezetése is megváltozik vasárnaponként.

„Nem lesz vasárnapi versenyzői parádé sem, hiszen nem állíthatjuk fel mind a 20 versenyzőt egy kamion platójára, hogy körbevigyük őket a pályán. Ezért interjúkat fogunk majd készíteni velük a garázs előtt. Rengeteg mód lesz erre anélkül, hogy kockáztatnánk az egészséget és a biztonságot.”

„100 százalékig biztos vagyok abban, hogy látványos és izgalmas produkcióval rukkolunk elő, csak éppen más lesz. Ez lesz az új norma. Hogy meddig? Azt nem tudjuk, de az év hátralévő részében biztosan ez lesz a norma.”

A rajtprocedúra menete is megváltozik majd, a rajtrácsra ugyanis a lehető legkevesebb ember mehet majd ki.

„A himnuszokhoz sem sorakoztathatjuk fel a versenyzőket” – mondta Brawn. „És nem állhatnak előttük a gyerekek sem. Virtuálisan viszont ők is részesei lesznek a show-nak, megkapják a ruháikat, küldenek nekünk üzeneteket, amiket be tudunk játszani. Szóval sok mindent tehetünk a szórakoztatás érdekében.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!