Nem omlott össze az AlphaTauri a csapatfőnök kritikája után - F1VILÁG.HU

Nem omlott össze az AlphaTauri a csapatfőnök kritikája után

Összetartóan dolgozik tovább az AlphaTauri Forma-1-es csapata, habár az istállót irányító Franz Tost nemrég meglehetősen kritikus szavakat fogalmazott meg az istálló mérnökeivel kapcsolatban. A csapatnál uralkodó hangulatról Jody Egginton, a kiscsapat technikai igazgatója beszélt.

Az AlphaTauri kiábrándító formában vágott neki a 2023-as szezonnak, Tost pedig a Szaúd-arábiai Nagydíjon fakadt ki, amikor nemes egyszerűséggel kijelentette, nem bízik a csapat mérnökeiben, azok ugyanis azt ígérték neki, az istálló idei, AT04-es versenyautója ütőképes lesz az idei szezon során. A csapat technikai igazgatója, Jody Egginton azt mondja, túlléptek már a csapatfőnök szavain, a morál pedig nem sínylette meg Tost állításait.

„Franz hosszú ideje ismeri a mérnöki csapatot. Ugyanez a mérnöki csapat 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben olyan autókkal állt elő, melyek dobogós eredményeket szereztek” – mondta Eggington a Motorsport.com című internetes portálnak. „Franz tett egy kinyilatkoztatást a médiában, amit talán egy kicsit kiemeltek a kontextusból, és nem igazán adott pontos képet.”

 

„De csapatként működünk tovább, leülünk Franzcal is, átbeszéljük a dolgokat, és megyünk tovább. Franz adott néhány interjút, és tett utalásokat, de folytatjuk tovább. Semmin sem változtat a dolog, mindenki igazodik ahhoz, amit tennünk kell, és megyünk tovább.”

Egginton visszautasítja azokat az állításokat, melyek szerint az AlphaTauri egész egyszerűen nem megfelelő célokat tűzött ki a télen idei autója fejlesztésekor, így hátrányba került ambiciózusabb ellenfeleivel szemben.

„Franz oldaláról nézve, mint csapatfőnök, kiábrándító az, hogy az autó nem elég jó ahhoz, hogy a középmezőnyben legyen, ott, ahol szeretnénk” – mondta a technikai igazgató. „És ezt kifejezte egy bizonyos módon. De alapvetően sikerült elérnünk bizonyos célokat, amiket megfelelő célok voltak. Voltak viszont olyan céljaink is, amiket még nem tudtunk elérni, de sikerülni fog.”

„Nem aggódom amiatt, hogy a kitűzött célok távol álltak attól, amiket el kellett volna érnünk ahhoz, hogy versenyképesek legyünk. Egyszerűen arról van szó, hogy némelyiket még nem értük el. A középmezőny pedig nagyon szoros. És ha nem éred el a célokat, akkor a középmezőny végén találod magad.”

Az AlphaTauri csapata a szezon harmadik versenyhétvégéjén, Ausztráliában több újítást is pályára vitt, köztük egy vadonatúj padlólemezt és diffúzort is – habár Yuki Tsunodának a nyitóedzés után vissza kellett térnie az eredeti változathoz.

„A fejlesztéseink közelebb vittek minket számos kitűzött célhoz. És a következő, majd az azt követő verseny fejlesztései is ezt teszik majd. Nem ismeretlen dolog az, hogy nem érünk el bizonyos célokat – megesik, senki sem szeretni. De nem szándékosan csináltuk, egyszerűen így alakult.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nem omlott össze az AlphaTauri a csapatfőnök kritikája után
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!