Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Névváltás jóváhagyva, vége a Lotus-ügynek az F1-ben

A Forma-1 vezetői jóváhagyták a névváltoztatási kérelmeket az F1 Bizottság mai ülésén Genfben, mellyel véget ért egy közel két éve húzódó vita a Lotus név körül a sportban.


A Forma-1 vezetői jóváhagyták a névváltoztatási kérelmeket az F1 Bizottság mai ülésén Genfben, mellyel véget ért egy közel két éve húzódó vita a Lotus név körül a sportban.

Bár a hivatalos közleményre még várni kell, megbízható források szerint a Team Lotus, a Renault és a Virgin Racing is elegendő szavazatot kapott, így mindhárom alakulat megváltoztathatja nevét 2012-re.

A Team Lotus Caterham, a Renault Lotus, a Virgin Racing pedig Marussia név alatt fog futni a következő idénytől a Forma-1-ben. Bár hivatalosan csak a Motorsport Világtanács (WMSC) december 7-i ülésén hagyják jóvá a névváltoztatásokat, az előterjesztés megtörtént és az áldás csak formalitás.

Mindez azt is jelenti egyébként, hogy véget ért a két éve húzódó névvita a Forma-1-ben, és a jövő évben már csak egy alakulat viseli majd a Lotus nevet, miután a Team Lotus és az utcai autógyár, a Group Lotus végül megegyezett a névhasználati jogokról.

A Renault ezzel egyedüliként viseli majd a Lotus nevet, míg a jelenleg Team Lotusként futó alakulat Caterham névre vált, ami teljesen logikus döntés, miután a csapat tulajdonosa, Tony Fernandes nem egészen egy évvel ezelőtt felvásárolta a sportautó-gyártó céget.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!