Nincs még döntés az utolsó F1-es ülésről - F1VILÁG.HU

Nincs még döntés az utolsó F1-es ülésről

HIRDETÉS
Az Alfa Romeo versenyzője, Antonio Giovinazzi továbbra sem tudja, hogy megtarthatja-e ülését a következő idényre, ám reményei szerint heteken belül eldől a sorsa.
GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, portrait during the Formula 1 Heineken Grande Prémio de Portugal 2021 from April 30 to May 2, 2021 on the Algarve International Circuit, in Portimao, Portugal - Photo Antonin Vincent / DPPI

A Forma-1-es mezőnyben már csak egy hely kiadó a 2022-es szezonra, az Alfa Romeo ugyanis még nem döntötte el, hogy ki lesz Valtteri Bottas csapattársa a következő idényben.

A hírek szerint a svájci-olasz istálló korábban a Forma-2-ben versenyző Guanyu Zhou-t szerette volna szerződtetni, később azonban felmerült, hogy az Andretti Autosport felvásárolja az istállót, így Colton Herta is esélyessé vált.

Az Andretti-üzlet azonban végül dugába dőlt, így még mindig nincs döntés Bottas jövő évi csapattársáról.

„Nem tudom, hogy ez jó vagy rossz hír-e, de nincsenek most híreim. Majd meglátjuk” – mondta Antonio Giovinazzi újságíróknak nyilatkozva Mexikóban.

„A következő pár hétben meglátjuk. Remélhetőleg kiderül valami, de ahogy mondtam, nem tudom, hogy jó vagy rossz hír-e.”

Giovinazzi azt mondja, minden héten „próbál érdeklődni” a csapatnál, de egyelőre nincs miről beszámolnia.

„Nyilván nem ideális úgy megérkezni egy pályára, hogy nem tudod, mit fogsz csinálni jövőre, vagy mi fog történni, de ez van. Remélhetőleg hamarosan megtudunk rossz vagy jó híreket, hogy legalább tudjam, mi lesz. Mindenkinek jobb lenne a csapatnál.”

„Nem könnyű, de nem sokat tehetek azon kívül, hogy gyorsan vezetem az autót, hozom az eredményeket. A döntés nem az enyém. Szóval inkább Fredé [Vasseur], mint az enyém.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!